През 1842 г. - Подписан е Нанкинския договор, с който

...
През 1842 г. - Подписан е Нанкинския договор, с който
Коментари Харесай

На този ден: Роден е „Кралят на попа“ – Майкъл Джаксън

През 1842 година - Подписан е Нанкинския контракт, с който се поставя завършек на Първата опиумна война . Правителството на Цин демонстрира изтощение да се оправи със Западните сили нито политически, нито с военна артилерия.
Прочетете още
Войната приключва през август 1842 с подписването от Китай на първия „ неравномерен контракт “ – Договора на Нинджи. Генерал Антъни Страншам, предвождал английските войски през Опиумната война като младши офицер, е награден от кралица Виктория.



През 1885 година – Германският конструктор Готлиб Даймлер получава патент за конструирания от него и демонстриран през ноември 1884 година мотоциклет.

Първият мотоциклет, издигнат с мотор с вътрешно горене, е основан в Германия от Готлиб Даймлер и Вилхелм Майбах. На дървена рама, съоръжена с две дървени колела и дребни помощни странични опорни колела, е подложен бензинов карбураторен мотор с мощ 1,5 hp.



През 1966 година – Състои се последният концерт на " Бийтълс " , в Сан Франциско, Калифорния. Знакова дата за света на музиката – тогава именитите икони „ Бийтълс ” изнасят последния си концерт.

Има няколко теории по отношение на отхвърли на ливърпулската четворка да излиза на сцена. Една от тях, която и самите бийтълси показват е, че музиката им се е развила дотолкоз, че не е допустимо повече да я показват на сцена единствено с три китари и барабани.

Друга причина е, че в действителност четиримата в реалност не обичат това, което вършат, настояват музикални специалисти. Не им харесва да се влачат от сцена на сцена, да се появяват пред публиката- считат това за фарс.

През 1997 година - Основана е компанията „ Нетфликс “ .
„ Нетфликс “ e щатска компания, снабдител на филми и сериали на основата на видео стрийминг. Основана е през 1997 година Седалището ѝ се намира в Лос Гатос, Силициевата котловина, щата Калифорния. Фирмата има над 125 млн. клиенти в над 190 страни със 140 милиона часа гледания дневно.

29 август - Секновение на Йоан Кръстител

Според обичайните национални схващания на Секновение “денят и нощта се стигат ”, т.е. стават равни по времетраене. Вярва се, че на този ден змиите и гущерите се прибират в своите леговища. Скриват се и демоните на природата - самодивите.
Смята се за “лош ден ” ( “тежък празник ”), по време на който не би трябвало да се работи, и да не се стартира нищо ново. Някъде през нощта палят огньове за предотвратяване от злите сили.  Празникът Секновение се смята за завършек на лятото.

Родени на този ден са:  Кралят на попа –  Майкъл Джаксън , международният първенец от Формула 1 –  Джеймс Хънт , барабанистът на „ Скорпиънс “ –  Волфганг Дзиони , американският артист –  Рей Уайз , английският артист –  Лиам Пейн .

Майкъл Джаксън  е американски артист, текстописец, продуцент, танцьор, хореограф, артист и предприемач.Той е измежду най-известните артисти в света, а албумът му Thriller е продаден в над 110 милиона копия, което го прави най-продаваният музикален албум в историята.

Държи връх в историята на музиката за  най-много извоювани в една година статуетки от премиите Грами  – 8 на брой за албума си Thriller. Въвежда в музикалната промишленост по този начин наречените short films– клипове-истории, каквито са Thriller, Bad, Remember the Time, You Rock My World, Ghosts и така нататък

Майкъл Джаксън също по този начин е и хуманист, който посредством своята фондация  Heal the World Foundation  прави милиони долари дарения на разнообразни организации, изключително тези, свързани с подкрепяне на изпаднали в потребност деца – гладуващи, заболели или нямащи достъп до обучение.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР