През 1650 година 22-годишната Ан Грийн е домашна помощница в

...
През 1650 година 22-годишната Ан Грийн е домашна помощница в
Коментари Харесай

Невероятната история на прислужничка, забременяла от внук на господаря си, която бе екзекутирана, но оцеля по чудо!

През 1650 година 22-годишната Ан Грийн е домашна помощница в дома на сър Томас Рийд. През пролетта на същата година Грийн е съблазнена от 16-годишният внук на господин Рийд – Джефри. Тя забременява, въпреки по-късно да твърди, че въобще не е знаела, че чака дете.

Шест месеца по-късно, до момента в който работи, на Ан ѝ прилошава и малко по-късно схваща, че е изгубила детето. По това време е съществувал закон, съгласно който всяка жена, която скрива бременността си или роди мъртво дете, е можела да бъде упрекната в ликвидиране. В своя боязън обаче, Ан скрива натрупа на бебето измежду калта в най-отдалечения завършек на двора на дома на Рийд.

Скоро обаче всичко става ясно и господин Рийд узнава за случилото се. През декември 1650 година Ан е изправена пред съда в Оксфорд по обвинявания в ликвидиране. Осъдена е на гибел посредством обесване, макар неналичието на каквито и да било доказателства.

Последното предпочитание на Ан било нейните близки да издърпат тялото ѝ, с цел да ускорят гибелта ѝ. Както доста изтезания по това време обаче, тази на Ан също не предходна добре. Тя висяла на бесилката в продължение на половин час. Приятелите ѝ създали всичко допустимо, с цел да изпълнят желанието ѝ и когато станало ясно, че е мъртва, отнесли тялото на Уилям Пети – хирург в здравно учебно заведение в Оксфорд, с цел да му бъде направена дисекция. Когато ковчегът бил отворен обаче, Пети забелязал, че Ан към момента диша. Забравили първичното си желание, лекарите стартират да вършат опити да спасят живота на Ан, която имала мощно кръвотечение и дишала извънредно мъчно. Въпреки това, тя оцелява и след няколко дни била толкоз добре, че можела да се храни обикновено.

Обществото приема оцеляването на Ан като знак от самия Бог и тя бива помилвана. Това е елементарно реализирано, най-много заради обстоятелството, че някогашният ѝ шеф и основен прокурор, сър Томас Рийд умира три дни след „ обесването “ на Ан. Успявайки да вземе своя ковчег като сувенир, който да ѝ припомня за всичко, през което е минала, Ан се реалокира в различен град, омъжва се и ражда три деца. Смята се, че е починала на 37-годишна възраст (през 1665 година) при раждане.

Източник: iskamdaznam.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР