Прея, Мила Роберт и Рут Колева ще вземат участие в

...
Прея, Мила Роберт и Рут Колева ще вземат участие в
Коментари Харесай

Прея, Мила Роберт и Рут Колева ще пеят на София Прайд 2023

Прея, Мила Роберт и Рут Колева ще вземат присъединяване в 16-ото издание на София Прайд. Трите изпълнителки ще излязат на сцената на София Прайд 2023 на 17-и юни пред паметника в Княжеската градина, където ще се организира величествен концерт, който ще даде начало на протестното шествие из улиците на София.

Концертът на София Прайд ще стартира в 16 часа, а вратите ще отворят два часа по-рано - в 14 часа. За поредна година шествието за равни права на ЛГБТИ хората ще събере на една сцена и поддръжка от най-популярните български актьори.

„ Само в последния месец видяхме засилени офанзиви от страна на разнообразни политически обединения против правата на ЛГБТИ хората в България. Говори се за референдум за възбрана на несъществуващи идеологии. Целта е да се насочи вниманието към тематики, които не са част от дневния ред на обществото, измествайки по-важните. Но тези политически фигури нямат да заглушат настояванията на София Прайд. Десетки хиляди ще шестват по улиците на София, до момента в който политиците се преструват, че не съществуваме, че не сме годни български жители. Зедно на 17 юни ще покажем какъв брой мощни и сплоти сме като общественост ”, съобщи Симеон Василев, ръководител на фондация GLAS.

„ Благодарим на Прея, Мила и Рут, че за поредна година се причисляват към нашия митинг и че са измежду най-шумните покровители на идеята ни. Те са неделима част от фамилията на София Прайд и постоянно ще имат място на нашата сцена “, споделят уредниците на събитието.

София Прайд се провежда от фондация GLAS, взаимно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР