Превзети от ГЕРБ са МВР, МВнР и министерствата на енергетиката,

...
Превзети от ГЕРБ са МВР, МВнР и министерствата на енергетиката,
Коментари Харесай

Минеков: Превзети от ГЕРБ са МВР, МВнР и министерствата на енергетиката, земеделието и културата

Превзети от ГЕРБ са Министерство на вътрешните работи, Министерство на външните работи и министерствата на енергетиката, на земеделието и на културата .

Това сподели пред проф. Велислав Минеков, някогашен длъжностен министър на културата, един от уредниците на митингите през 2020 година, част от " Отровното трио ".

Той напомни, че преди седмица в предаването " Неделя 150 " по " Хоризонт " министър-председателят Николай Денков съобщи, че в държавното управление има и министри на ГЕРБ :

" Виждаме безспорното завръщането на ГЕРБ във властта под положителното управление на господин Бойко Борисов. Всеки ден би трябвало да се преценяват с неговия кеф, както и с кефа на неговия съучастник господин Делян Пеевски. Това е толкоз обидно! Това е голямо злощастие!... Не знам по какъв начин Демократична България разрешава Министерството на културата да бъде предадено в ръцете на ГЕРБ, тъй като техните гласоподаватели са това министерство. Но все пак беше обещано, което е повече от загадъчно за мен събитие. А ГЕРБ и просвета - това е оксиморон. Това ме нервира и е обидно! ".

Проф. Минеков акцентира, че когато са били на митингите през 2020 година не са очаквали, че един ден ще станат очевидци на " реинкарнацията на мутрите и тиквите, против които протестирахме ".

Той изрече противоречие с изказванието, че ръководството на така наречен сглобка няма опция :

" Очертава се вакуум в Народното събрание и този вакуум ще бъде запълнен от някой . По-добре да се провеждат положителните, естествените жители, които желаят общество на почтените, а не на крадците и на корумпираните. Те да намерят своето място и те да ръководят страната с тяхното предпочитание и с тяхната честност. Това е изцяло допустимо. Бедата е, че тъкмо тези почтените са най-трудни за организация. Те нормално са отвратени и не желаят да вземат участие в каквото и да било. Трябва да се хванем за косите и да се издърпаме от блатото ".

Според Велислав Минеков вътрешният министър Калин Стоянов би трябвало да бъде заменен и поради това, че през лятото е сменил 17 шефове на ОДМВР, без да каже на никого от тези, които са в държавното управление.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР