Превземането на Бахмут от ЧВК Вагнер“ ще доведе до кулминацията

...
Превземането на Бахмут от ЧВК Вагнер“ ще доведе до кулминацията
Коментари Харесай

Американците с лоши новини за Украйна, армията на Пригожин завладяла половината от Бахмут

Превземането на Бахмут от ЧВК „ Вагнер “ ще докара до кулминационната точка на съветските сили в Източна Украйна, разясняват от ISW

Руските войски съумяха да окупират минимум 50% от град Бахмут, оповестиха от Американския институт за проучване на войната (ISW), представени от украинската осведомителна организация УНiАН.

Настъплението на съветската войска в източната част на украинските територии ще доближи кулминационна точка, в случай че нашествениците съумеят да окупират Бахмут (Донецка област), разясняват военните анализатори.

Те означават, че на 7 март Въоръжените сили на Украйна са приключили следено евакуиране от източен Бахмут през река Бахмутка. Това се потвърждава и от сателитни фотоси. На 8 март съветските войски съумяха да окупират повече от половината Бахмут (най-малко 50%, както е посочено в ISW). 

Анализаторите от Съединени американски щати допускат, че в този момент съветските войски ще съсредоточат офанзивите си в северозападната и югозападната част на Бахмут (съответно северно от Опитное и южно от Ягодное), с цел да заобиколят река Бахмутка.

В същото време е малко евентуално съветската армия да успее бързо да се придвижи оттатък Бахмут заради неналичието на подобаващи запаси за започване на маневри, съгласно ISW.

Анализаторите означават, че множеството съветски елементи са изтощени и нямат капацитет без в допълнение укрепване на силите си, тъй че съветската атака в Източна Украйна скоро ще доближи връхната си точка. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предвижда, че съветските окупатори може да завладяват Бахмут в идващите дни.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР