Превръзки, напоени с казеин - протеин в кравето мляко, значително

...
Превръзки, напоени с казеин - протеин в кравето мляко, значително
Коментари Харесай

Протеин, съдържащ се в кравето мляко, ускорява заздравяването на рани

Превръзки, напоени с казеин - протеин в кравето мляко, доста усъвършенстват заздравяването на рани, демонстрират данните от ново изследване, представено от електронното издание " Юрикалърт ", представено от Българска телеграфна агенция. 

Изследването е направено от специалисти от колежа към Лондонския университет и е оповестено в изданието “Интерфейс ”. То е първото, което ревизира известните лечебни изгоди на казеина върху животни, в тази ситуация - плъхове. 

Резултатите демонстрират, че казеинът, който към този момент на ниска цена и в обилие, има антимикробни свойства и капацитет да размени скъпи материали като среброто в превръзките за рани.

Казеинът е протеин, който се съдържа в кравето мляко. В последното десетилетие се усилва ползата към неговите антимикробни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, както и към изгодите като високопротеинова хранителна добавка.

За задачите на изследването си английските учени смесват чист казеин с поликапролактон - биоразградим полиестер, който нормално се употребява за превръзки. 

При тестванията плъхове с идентични дребни пострадвания на кожата са разграничени на три групи. Раните на гризачите от първата група са третирани с казеинови превръзки, от втората - с обичайните бинтове, а тези от третата не са превързани.

Заздравяването на раните е следено след три, седем, 10 и четиринадесет дни.

Екипът от учени установи, че за 14 дни раните, върху които е поставена пропит с казеин превръзка, са се затворили до 5,2% от първичния си размер, спрямо 31,1% в групата с естествен бинт и 45,6% в групата, където пострадванията са останали открити.

Анализите също по този начин удостоверяват, че казеиновите превръзки са нетоксични.

" Естествените материали съдържат някои чудесни свойства,  като доста от тях са незнайни. Знаехме, че се счита, че казеинът има лечебни изгоди и нашите резултати демонстрират, че има огромен капацитет за потребление с медицински цели като превръзки за рани ”, споделя лекар Джубар Ахмед, който е водещ създател на изследването. Според него е нужна повече работа, с цел да се подсигурява, че казеиновите превръзки са безвредни и ефикасни при хората. Доктор Ахмед обаче е безапелационен, че първичните открития са обещаващи.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР