Превратът отпреди година беше опит за преврат срещу конституционната демокрация

...
Превратът отпреди година беше опит за преврат срещу конституционната демокрация
Коментари Харесай

Турският посланик в България: Превратът не беше нагласен, не беше и само срещу Ердоган

Превратът отпреди година беше опит за прелом против конституционната народна власт в Турция. Това съобщи турският дипломат в България Сюлейман Гьокче, до момента в който сподели брошура, в която имаше късче от турския парламент, по негови думи. За пръв път в историята на Турция турският парламент беше бомбардиран, уточни Гьокче.
Гьокче дефинира миналата година като " наситена със събития " и беше безапелационен, че превратът не е бил ориентиран единствено против турския президент Реджеп Ердоган, а е бил доста по-мащабен. Това беше един пуч, който беше ориентиран към разнообразни структури, добави турският дипломат пред Нова телевизия, съгласно който в нощта на 15 юли, 2016 година, били атакувани доста институции, в това число и медии – проправителствени и опозиционни.
Обидно е да се твърди, че превратът е бил нагласен. 250 души изгубиха живота си в отбрана на демокрацията, стотици деца останаха сираци, уточни Гьокче, който риторично попита, че в случай че е било режисура, щяло ли е да има бомбардировка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР