Превръщането на Европейския съюз (ЕС) в глобална сила е възможно

...
Превръщането на Европейския съюз (ЕС) в глобална сила е възможно
Коментари Харесай

Мевлют Чавушоглу: ЕС ще стане по-силна, само ако Турция влезе

" Превръщането на Европейския съюз (ЕС) в световна мощ е допустимо единствено в случай че Турция получи участие в него и Анкара към момента се надява да стигне до това. Това мнение изрази министърът на външните работи на републиката ", оповестява ТАСС. " Отношенията сред Турция и Европейски Съюз не би трябвало да бъдат заложници на максималистките и националистически упоритости на няколко упорити държави-членки ", споделя ръководителят на турската дипломация. Той акцентира, че страната му остава " отдадена на концепцията за присъединение към Европейски Съюз и има намерение да продължи " да способства за развиването и отбраната на европейските полезности, които споделя с Франция.
Чавушоглу изрази вярата, че по този метод Франция ще се трансформира в " локомотив по пътя на доближаване " сред Анкара и Брюксел и " ще способства за прогрес, който ще бъде от изгода както за Европейски Съюз, по този начин и за двустранните връзки " с Франция. Той призна, че в последно време връзките сред Париж и Анкара са изострили напрежението , само че означи, че откритият контакт сред президентите на двете страни „ дава опция за следващ път да укрепи връзките “.
 Турция прикани да не се слага под въпрос териториалната целокупност на Босна и Херцеговина Турция прикани да не се слага под въпрос териториалната целокупност на Босна и Херцеговина
Циркулиращите в общественото пространство документи за смяна на границите са „ доста рискови “ и Балканите, и за Европа, преду...
" Повтаряме напълно ясно, че Турция в никакъв случай не е имала предпочитание да се намесва в делата на Франция ", сподели Чавушоглу. Той добави, че Анкара изрично поддържа интеграцията на турските мигранти във френското общество. Засягайки тематиката за турските имами и учителите по турски език, той акцентира, че те постоянно са заставали на страната на френските управляващи и в никакъв случай не са допринасяли за радикализацията на жителите . „ Всички тези въпроси ще бъдат разисквани на дипломатическия конгрес, който ще се организира в Анталия от 18-ти до 20-ти юни в границите на дневния ред.
Припомняме, че Влошаването на връзките сред Франция и Турция настъпи на фона на обостряне на обстановката в Източното Средиземноморие. Париж упреква Анкара в нарушение на ембаргото на Организация на обединените нации за доставяне с оръжие за Либия , както и прехвърлянето на бойци там от Сирия. Например през юни турска фрегата край либийското крайбрежие отхвърли да извърши заповед за ревизия на товари от френска фрегата, участваща в задачата на Европейски Съюз за наблюдаване на спазването на ембаргото на Организация на обединените нации за доставки на оръжие за северноафриканската страна, и го насочи с радарна система за ориентиране на ракети. Освен това, френският президент Еманюел Макрон осъди дейностите на Турция по отношение на Гърция и Кипър, като ги дефинира като нарушаващи суверенитета на тези страни. През декември Европейски Съюз реши да разшири листата на глобите против Турция поради дейностите й в Средиземно море.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР