Превозвайки екип от 45 души, съставен от изследователи и персонал

...
Превозвайки екип от 45 души, съставен от изследователи и персонал
Коментари Харесай

Самолет Boeing 787, способен да превози 300 пътници, каца в Антарктида за първи път в света

Превозвайки екип от 45 души, формиран от откриватели и личен състав от Норвежкия полярен институт, организацията сподели, че е съумяла да донесе 12 тона изследователско съоръжение.

„ Това е огромна интервенция и крайъгълен камък за въздушния трафик до Земята на кралица Мод “, сподели шефът на института Камила Бреке, имайки поради местоположението на тяхната изследователска станция.

„ Свалянето на толкоз огромен аероплан отваря изцяло нови благоприятни условия за логистиката на Troll, което също ще способства за усилването на норвежките проучвания в Антарктида. “

Летище Troll е линия с дължина 3000 метра от наследник лед и работи единствено сред октомври и март, преди зимата да залезе слънцето за съвсем половин година.

Въпреки че кацането е приветствано като удивително достижение, няма индикации, че са планувани търговски полети, защото институтът се концентрира върху усъвършенствана логистика, с цел да подтиква своите проучвания.

Групата споделя, че провежда до 10 плавателни съдове с разнообразни размери на континента всяка година, само че опцията за хвърчене на доста по-големи самолети може да понижи броя на нужни пътувания.

„ Най-важното нещо са изгодите за околната среда, които можем да реализираме, като използваме огромни и съвременни самолети от този вид за Troll “, сподели госпожа Brekke.

„ Това може да помогне за понижаване на общите излъчвания и отпечатъка върху околната среда в Антарктида. "

Прочетете още:
Самолетът беше заставен да се върне на летището, откакто кон избяга на борда
Езерото мистериозно става розово - специалистите разкриват за какво това е причина за безпокойствие

Директорът по логистиката на института, Джон Гулдал, сподели, че на борда има пасажери от няколко страни, ориентирани към други гари, което съгласно него отваря възможностите за съдействие.

Norse Atlantic Airways, самолетната компания зад полета, сподели в изказване, че компанията е „ за чест “ да взе участие в пътуването.

„ Исторически миг за Norse “, сподели самолетната компания. „ Първият B787 Dreamliner, който кацна в Антарктида! За нас е невероятна чест да бъдем част от тази част от историята, отбелязвайки доста специфичен крайъгълен камък за Norse.

„ Бихме желали да изразим нашата откровена признателност на Норвежки институт за полярни проучвания, който ни повери този значим полет. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР