Превозвачите в обществения транспорт в Хасково от днес сутринта са

...
Превозвачите в обществения транспорт в Хасково от днес сутринта са
Коментари Харесай

Хасково остана без обществен транспорт заради протест

Превозвачите в публичния превоз в Хасково от през днешния ден сутринта са в самобитна стачка, откакто съвсем всички локални компании стопират пътническите курсове по общо 6 посоки в общината и сред други общини, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мярката е митинг против политиката на община Хасково в превоза, която позволява да се раздават автобусни линии в нарушаване на правилници и закони, разяснява притежателят на компания „ Арда тур ” Себахтин Исмаил. По думите му през днешния ден общо 62 курса няма да бъдат изпълнени, а се чака към 10 000 пасажери да бъдат наранени.

Автобуси не са тръгнали и няма да пътуват по следните посоки: Хасково - Минерални бани - Сусам, Хасково - Симеоновград, Хасково - Големанци, Хасково - Текето, Хасково - Славяново през селата Криво поле и Елена. Засегнати ще бъдат и транспорти по линията Хасково - Свиленград.

„ Извиняваме се за неудобствата, които ще причиним на пасажерите. Отговорността следва да носят хората, които ни ръководят в общините Хасково и Минерални бани и които ни принудиха на тази стъпка ”, съобщи Исмаил.

Конфликтът се зароди в средата на предходната седмица. Тогава на Областна комисия по превоза бе гласувано решение, съгласно което на „ Арда тур ” се лишава курса по линията Хасково - Минерални бани в 7,15 часа и квотата се дава на транспортьор от община Минерални бани. Община Хасково е подкрепила авансово това решение. На сесия на Общинския съвет в Хасково предишния петък Себахтин Исмаил изиска от трибуната на съвещанието и оставката на кмета на Хасково Добри Беливанов.

Днешният митинг се поддържа от Националното съдружие на автобусните превозвачи.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР