Превозвачите ще изкарат камиони и автобуси на мирно шествие пред

...
Превозвачите ще изкарат камиони и автобуси на мирно шествие пред
Коментари Харесай

Борисов обеща на превозвачите да защити интересите им пред Меркел и Макрон

Превозвачите ще изкарат камиони и рейсове на спокойно шествие пред НДК на 16-ти май, а на идващия ден - 17 май - камионите ще паркират пред резиденция " Бояна ". Тези дни се организира срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани. Представители на браншовите организации оповестиха тези свои планове след срещата си с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет. Борисов е декларирал, че ги поддържа в настояванията им за отпадане на 4 пункта от пакета за транспортна подвижност, който е в Европейския парламент.

Нашите превозвачи са срещу условието водачите да се връщат на 3-4 седмици вкъщи против ограничаването на каботажните транспорти против условието да се спи в хотел без да има охраняеми паркинги за камиони и след 3-я ден в една страна да се заплаща като командировка минималната работна заплата на мястото, където се намират.

Борисов е декларирал, че ще беседва още веднъж с френския президент Еманюел Макрон, с немския канцлер Ангела Меркел, с цел да отбрани ползите на българските превозвачи. Това сподели пък за " 24 часа " министърът на превоза Ивайло Московски.

Поправките, изключително за командировките, са известни на нашите превозвачи, а и в цяла Европа като поправките Макрон, защото още като финансов министър, той ги вкара във Франция. Българските превозвачи считат, че огромните европейски страни желаят да отстранят българските превозвачи от пазара и да им вземат водачите. Това пък съобщи Миролюб Столарски, ръководител на БАСАТ (Българската асоциация на сдруженията на автомобилния транспорт).

Председателят на съюза на интернационалните превозвачи Ангел Траков съобщи, че се обмислят и други разновидности на митинг, като да вземем за пример блокиране на интернационалните компании. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР