Превозвачите са притеснени, че се задържат товарите. Днес имаше проблеми

...
Превозвачите са притеснени, че се задържат товарите. Днес имаше проблеми
Коментари Харесай

Транспортният министър: Временно се спира провеждането на шофьорски курсове

Превозвачите са обезпокоени, че се задържат товарите. Днес имаше проблеми на италиано-словенската граница. Това съобщи на брифинг след изключителното държавно съвещание министърът на превоза Росен Желязков.

"Тежките ограничения попречват придвижването на артикули. Председателят на Европейска комисия пое ангажимент да се основат коридори. Имаме уверението, че казуса със стоките ще се реши ", сподели още той.

Въведохме ограничения като в Италия: Ще работят единствено хранителни магазини и аптеки

"България не затваря своите граници. Страната ни подсигурява спокойното прекосяване през територията. Същото важи за железопътния и въздушния превоз. Искаме да осигурим безопастни доставки ", добави транспортният минситър

Ще подсигуряваме и сигурността на входните точки на страната - гарите, автогарите и летищата. Днес екип ревизира Летище София, защото имаше сигнали, че ограниченията са безопастност са незадоволителни ", разяснява Желязков.



"Печатните творби ще продължат да се създават. Знаете, бензиностанциите и питателните магазини ще са отворени ", разкри транспортният министър.

"От 16 март се стопира провеждането на теоритични и на практика изпити за водачи на МПС, както и такива за капитанско удостоверение. Целта е да ограничим скупчването на хора на едно място. Мерките са краткотрайни, в периода на изключителното състояние ", приключи Росен Желязков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР