Превозвачите са готови, ако получат покана, да отидат на още

...
Превозвачите са готови, ако получат покана, да отидат на още
Коментари Харесай

Превозвачите към кабинета: Нямате понятие от протокол, етикет и морал

Превозвачите са подготвени, в случай че получат покана, да отидат на още една среща с представителите на страната. Те обаче са подготвени и за нов митинг поради неизпълнението на настояванията им.

Въпреки вчерашния скандал с стартирането на запис от срещата в четвъртък в Министерски съвет, когато представители на превозвачите напуснаха демонстративно, са подготвени освен на среща, само че и да дават и експертна помощ на държавното управление.

От Министерски съвет дефинираха стартирането на запис като провокация и търсене на спор.

Автобусните превозвачи са подготвени за още един разговор с представителите на страната, с цел да не се стига до провеждането на митинги, разгласи Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи в студиото на Нова телевизия, а забележките и възмущението й бяха ориентираните на първо място към етикета на държавното управление.

" Не сме отишли там, с цел да слушаме какъв брой торти е произвела брачната половинка на премиера ", сподели Магдалена Милтенова. Тя не знае кой е направил записа, нито кой го е пуснал, само че му благодари, тъй като " всички неистини, които бяха изречени в предните дни, станаха ясни ". Тя даже подозира, че записът е изминал от самия Министерски съвет, които по думите й, са правили подобен. Иначе превозвачите нямали какво да крият, само че от Министерски съвет не били съответни.

" Тези хора нямат разбиране от протокол, етикет и морал ", безапелационна бе Милтенова и добави: " ние не можем да компенсираме първите седем години ".

" Съвсем възпитано помолих премиера да продължим градивно диалога, откакто се бяхме отдалечили от тематиката. Не сме отишли там, с цел да слушаме какъв брой торти е произвела брачната половинка му. Така стартира диалогът ни. Това обикновено ли е? Говореше се на разнообразни тематики, само че не и по тази, за която бяхме отишли. Проявихме самообладание. След моята молба той избухна. Не мога да приема, че на една среща, която е направена под формата на разговор, би трябвало да има единствено монолог. "

По думите й от срещата не е имало никакъв резултат и на нея не се е чуло нито едно градивно решение. Според нея фокусът на митингите и настояванията на превозвачите е преместен към тол системата и към " тортите, които брачната половинка на премиера прави ". Нямало европейска страна, в която второстепенната пътна мрежа да се заплаща. У нас казусът е, че парите от тол таксите ги няма.

Основното искане на превозвачите сега е обвързвано с високите цени на горивата. Те упорстват да бъдат контролирани чрез намаляването на акциза и махането на биодобавката - ограничения, които освен ще облекчат тях, само че и всеки един български жител, който отива на бензиностанцията.

Превозвачите упорстват, че в доста европейски страни държавните управления са подкрепили транспортния бранш с ограничения и облекчения, единствено в България това не е направено.

По думите й от сектора са отворени за разговор, само че държат от тук нататък срещите да се организират в наличието на медиите. Според нея е редно министър председателят да сервира опрощение на превозвачите.

На непрофесионалните и некомпетентни приказки " от страна на държавното управление и премиера, превозвачите оферират да дават експертна помощ. " Ако нямат експертиза, ние сме подготвени да им я предоставим ", съобщи Милтенова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР