Превозвачите отлагат националния протест, планиран за днес. Те заедно с

...
Превозвачите отлагат националния протест, планиран за днес. Те заедно с
Коментари Харесай

Превозвачите отлагат националния протест

Превозвачите отсрочват националния митинг, плануван за през днешния ден. Те дружно с ресторантьорите бяха насрочили всеобщи прояви в редица градове на страната. От сектора се бяха заканили, че рейсовете ще спрат, а тировете ще затворят „ Дунав мост 2 “ и „ Капитан Андреево “.

Повод за недоволството на браншовете са коронавирус ограниченията и обезщетения от страната, които съгласно тях липсват. След среща със служебния обществен министър Гълъб Донев и министъра на превоза Христо Алексиев обаче стана ясно, че митингът няма да се състои.

На нея превозвачите са получили увещание, че ще бъдат взети редица ограничения за поддръжка на превоза. А прекосяването през гранично-контролно пропускателните пунктове ще бъде облекчено.

Служебните министри са се заели още да се провиснал дотации за нерентабилните автобусни линии. Ще бъде обновена и методологията, по която се дефинират минималните и оптималните цени на такситата. Ще се приготви и смяна в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР