Превозвачите, които обслужват 29-те линии на градския транспорт в Пловдив,

...
Превозвачите, които обслужват 29-те линии на градския транспорт в Пловдив,
Коментари Харесай

Превозвачите плашат с блокада, Зико: Ще накажете хората!

Превозвачите, които обслужват 29-те линии на градския превоз в Пловдив, още веднъж предизвестяват с ефикасни митинги. Автобусите ще бъдат спирани поетапно след 10 септември, в случай че до тогава в община Пловдив не стартират да извършват европейския правилник, съгласно който при градските транспорти локалният бюджет би трябвало да покрива всички разноски и да заплаща рационална облага.

" Максимално сме оптимизирали разписанията на градския превоз. По време на разрастването на пандемията въведохме облекчения за транспортните компании и рейсовете се движеха на по-големи шпации. Не могат ли да дойдат в общината и да кажат проблемите си? Досега сме изпълнили всички претенции, само че в случай че спрат рейсовете, ще санкционират пасажерите ", разяснява кметът Здравко Димитров.

Превозвачите не за първи път упорстват за спазването на европейския правилник, само че този път компаниите " Хеброс бус ", " Автбусни транспорти - Плоовдив ", КЗТ " Златанови " и " Автотранс 2000 " са безапелационни, че няма да правят отстъпка.

Заканват се, че при митинга след 10 септември ще спрат 70 % от рейсовете и ще оставят по един-два на линия.

" Умираме, в случай че продължи неспазването на регламента. При 1,94 лв. на км пробег по контракт на нас ни се заплащат 1,50 - 1,60 лв.. Само за пет линии имаме 7 млн. лв. загуби. Повече нямаме запас да устояваме градския превоз, съобщи шефът на " Хеброс бус " инж. Веселин Дошков.

Петко Ангелов, притежател на " Автобусни транспорти - Пловдив ", твърди, че до момента е налял 3 млн. лв., с цел да покрие разноските на рейсовете за сметка на товарните транспорти.

Според инж. Дошков компаниите били принудени да влошат качеството на услугата.

В множеството рейсове водачи продават билети вместо кондуктори. Електронната система, която компаниите чакат, не работи, макар че трябваше да бъде въведена още през 2016 година

По думите на зам.-кмета по превоз Тодор Чонов се приготвя социална поръчка за избор на оператор, който ще предложи по какъв начин да се надгради електронната система, която ще разреши надзор, таксуване с банкови карти и мобилно приложение, възнаграждение съгласно европейския правилник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР