Превозвачите, които обслужват 29-те автобусни линии в Пловдив, ще имат

...
Превозвачите, които обслужват 29-те автобусни линии в Пловдив, ще имат
Коментари Харесай

Превозвачите се жалват на Зико

Превозвачите, които обслужват 29-те автобусни линии в Пловдив, ще имат през днешния ден среща с регионалния шеф Здравко Димитров поради незадоволителното финансиране от общинския бюджет. Собствениците на транспортните компании обмислят да изпратят сигнал до премиера Бойко Борисов, тъй като са изправени пред банкрут.

„ Чашата на търпението преля. От два месеца чакаме кметът Иван Тотев да ни одобри, само че няма отговор ”, сподели Петко Ангелов, шеф на компаниите „ Автобусни транспорти - Пловдив ” и „ Меритранс ”. Среща с губернатора са поискали и неговите сътрудници инж. Веселин Дошков на „ Хеброс бус ” и инж. Димитър Чолаков от „ Автотранс - 2000 ”.

Както „ Марица ” писа, тази година в общинския бюджет са планувани 6 млн. лв., които се разпределят сред превозвачите под формата на обезщетения. Според шефовете на компаниите парите не стигат, с цел да покриват разноските за гориво, заплати, поддръжката на автопарка и покриване на вноските за лизингите на новите рейсове. Според инж. Дошков компаниите извършват обществени функционалности вместо общината, като доплащат за своя сметка за транспорт на пасажерите. Голяма част от тях - възпитаници, студенти, пенсионери, инвалиди и майки с деца до три години - употребяват преференциални карти за 16 лв. на месец при действителна цена 50 лв.. За километър пробег Община Пловдив превежда два пъти по-малко средства, в сравнение с действителната себестойност на транспортите - 1,70 лв..

Защо не работи електронното таксуване

Превозвачите недоволстват, че и до момента електронната система в градския превоз не е въведена. От Общината още при започване на 2016 година бяха обявили, че влиза в действие таксуването с е-билети и е-карти. Опитните кондуктори побързаха да си намерят друга работа и от този момент има огромен проблем с дефицита на тези фрагменти. Шофьорите също търсят по-високо възнаграждение, само че компаниите нямат задоволително средства, с цел да го усилят сензитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР