Превозвачите, които обслужват 29 автобусни линии в Пловдив, са поканени

...
Превозвачите, които обслужват 29 автобусни линии в Пловдив, са поканени
Коментари Харесай

Превозвачите в Пловдив: Фалираме заради скъпото гориво, ако ...

Превозвачите, които обслужват 29 автобусни линии в Пловдив, са поканени на следващия ден на среща при кмета Здравко Димитров, на която ще участва и отрасловият му заместител Тодор Чонов. Повод за това е подготовката на бюджета на Общината за 2022 година

Градоначалникът за следващ път слага изискване транспортните компании да извършват разписанията. Неизпълнение има по линиите на „ Хеброс бус “ на инж. Веселин Дошков и „ Автотранс 2000 “ на инж. Димитър Чолаков. Те са предизвестени още преди два месеца, че би трябвало да бъдат прецизни с договорите. Фирма „ Автобусни транспорти Пловдив “ на Петко Ангелов няма пропуски в курсовете, като се изключи доста редки случаи.

Транспортните шефове пък желаят да припомнят на Общината и най-много на съветниците, които ги подлагат на критика за несъблюдение на разписанията, че пандемията, а в този момент и инфлацията притиска бизнеса до стената.

„ Поскъпването на горивото убива бизнеса и ни заплашва с банкрут поради внезапното нарастване на разноските. Автобусите се зареждат с дизел и метан. Преди нарастването цената на дизела беше 1,30 лв., в този момент е 1,90 без Данък добавена стойност, т.е. 50 %. Цената на метана се подвигна на 150% нагоре, минималната работна заплата се увеличи с 40 на 100. Заради пандемията рейсовете се пълнят единствено в пиковите часове, през останалото време вървят полупразни “, изясни за „ Марица “ инж. Веселин Дошков.

Петко Ангелов твърди, че го избавят товарните транспорти. Това е главната активност на компанията му. Тя е на облага и с част от тези средства се устоя губещото сдружение в публичния превоз.

Превозвачите акцентират, че желаят разговор с градското управление и показват модела на София, където градският превоз е общински. Ако се ползва тази скица в Пловдив, годишните дотации от страната и общината би трябвало да са най-малко 19 млн. лв.. Реално обаче за дотации в публичния превоз под тепетата се разпределят 7 млн. лв., или действително 5,8 милиона без Данък добавена стойност. Четири милиона не стигат, с цел да се погасяват всички разноски.

Според Веселин Дошков някои общински съветници упрекват транспортните компании с единствена цел - политическа офанзива против кмета.
Свързани вести Превозвач: Хората не се качват в рейсове поради боязън от COVID-19 Решено! Съветниците дадоха зелена светлина за "Екобус-Пловдив "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР