Превозвачите излизат на протест срещу високите цени на горивата и

...
Превозвачите излизат на протест срещу високите цени на горивата и
Коментари Харесай

Превозвачи излизат на протест в София и други градове

Превозвачите излизат на митинг против високите цени на горивата и въвеждането на нови цени за ТОЛ системата. Протести ще има в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Благоевград, където превозвачите ще създадат шествие в централните градски елементи. За Благоевград протестното шествие ще бъде в посока Симитли до разклона за Банско и назад.  

 

 Припомняме, че най-големи вреди на пътя нанасят превозвачите, само че желаят различен им заплаща сметката- леките коли .

 

В София от 8 часа крайната дясна лента на бул. " Цариградско шосе " сред Околовръстен път и " 7-ми километър " в посока центъра на града бе заета от рейсовете и камионите на протестиращите и придвижването по нея ще бъде неразрешено, като няма да бъдат наранени спирките на градския превоз. В 9.30 протестиращите потеглиха към президентството.

 

 

Целият транспортен отрасъл има претенции за преодоляване на инфлацията посредством няколко ограничения, уточни Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи:

 

 

" Без да политизираме тематиката, първата е обвързвана с отпадане на биодобавката на горивата за интервал от 6 месеца, втората е обвързвана с понижаване на акциза с 50% за интервал от 6 месеца. Но заради обстоятелството, че е нужна нотификация до тогава настояваме за връщане на акциза, по сходство на земеделските производители, на тези български превозвачи, които са зареждали горива в България. Също по този начин желаеме мораториум върху цените и обсега на ТОЛ-таксите. "

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР