Превозвачите Ивайло Константинов – Юнион Ивкони и Груп плюс и

...
Превозвачите Ивайло Константинов – Юнион Ивкони и Груп плюс и
Коментари Харесай

Илиян Филипов, Ивайло Константинов: Превозвачите работим „за“ България, „Промяната“ – „против“ българите

Превозвачите Ивайло Константинов – Юнион Ивкони и Груп плюс и Илиян Филипов, ПИМК, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 28-ми май 2022 година, обявиха позиции по следните тематики:

Протестът на превозвачите и настояването им за оставката на министър Събев. Репресиите на страната към превозвачите.

„ Вие сте обект на големи инспекции по заповед на министъра на превоза Събев ли? “, попита Беновска. Илиян Филипов отговори, че това в действителност се случва по заповед на самия министър Николай Събев. Той си го е признал на съвещанието на парламентарната транспортна комисия. Наредил е на Палагачев от ИА “Автомобилна администрация “ да пусне заповед до районните шефове на ДАИ да бъдат осъществени всеобщи, строги инспекции към 3 компании. Една е ПИМК, другата е „ Юнион Ивкони “, както и „ Груп плюс “.

„ Г-н Константинов, Вие персонално, а и обединяването на превозвачите изпратихте и писма, сезирахте прокуратурата, изпратихте и писмо до Николай Събев с несъгласие за тези инспекции. Има ли някакъв резултат от тази преписка? “, попита Беновска. Константинов отговори, че не знае да има някакъв резултат. Той продължи, че „ инспекция “ е доста меко казано и не дава отговор на действителността. „ Става дума за съществени репресии на пътя, в гаражите, в автогарите! За съществено закъснение на всички курсове. Има рейсове, които са проверявани няколко пъти в границите на един и същи курс! Това не е инспекция, това си е принуда за заплашване! А какви ще бъдат резултатите може би ще каже господин Гешев, не е наша работа да се месим в този развой. Но е явно, че има нещо, което се случва за пръв път в новата ни история – един министър да разпорежда разпра с компании, които имат някакво присъединяване в митинги, в това число и против него! Това е меко казано съмнително във връзка с желанията. Това си е чист фашизъм в деяние! “, безапелационен бе Константинов.

Нека да забележим какво сподели Гешев! “, продължи Беновска и пусна запис от изявление на основния прокурор Иван Гешев за сигнала на превозвачите:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Иван Гешев: Това, което ми е знае се, че има сигнал от разнообразни сдружения на превозвачите до Върховен касационен съд. Ако не е изпратено, само че мисля, че е изпратен този сигнал до способената прокуратура. Вероятно способената прокуратура с оглед наличието на сигнала е профилираната прокуратура, тя продължава да работи до 28-ми юли. В сигнала се показват, това ми е служебно известно, известни нарушавания на ИА “Автомобилна администрация “, от Министерство на вътрешните работи. Сочат се вероятно осъществени длъжностни закононарушения. Така че в хода на тази инспекция прокурорът ще извърши всичко, което е належащо по закон и което е решил, че следва да се извърши, с цел да се откри дали има или няма осъществено закононарушение!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Ето, г-да, какво сподели основния прокурор! Вероятно ще има скоро отговор от Специализираната прокуратура, нека не я закрият дефинитивно до тогава! Но правилно ли е, че с изключение на да ревизират вашите 3 компании, и Вас персонално, персонално? “. Илиян Филипов отговори, че още по време на първия митинг всички коли са били снимани от чиновници на ДАИ. Той продължи, че на идващия митинг на 18-ти май чиновници на Национална агенция за приходите са му връчили заповеди за две проверки за 5 години обратно за корпоративен налог и осигуровки. „ Това също е принуда. Ние сме проверявани, работим от над 20 години на пазара! Трябва да Ви кажа, че имам над 2500 чиновници, над 1 милиард имам вложения във времето, когато работя в България. Винаги сме срещали обикновено отношение от данъчните служби! И за първи път виждам такива дейности просто с напън! Но няма проблем, контролните органи са, с цел да ревизират! “, добави Филипов.

„ Важно е това, което казахте, тъй като вашата задача е подпомагаща функционалностите на страната! “, продължи Беновска. Филипов отговори, че в сдружението, в което взе участие, СМП, има 960 компании. Около 23% от записаните камиони в България са в Съюза на интернационалните превозвачи. И по тази причина първата неистина на министър Събев е била, че това е нелегитимен отрасъл. Оттам е тръгнало и недоволството към Събев и настояването на превозвачите за неговата оставка. Филипов добави, че още първоначално са изпратили писмо с молба за среща с транспортния министър, само че в продължение на 4 месеца не са получили никаква покана. Обърнали са се и към Кирил Петков, само че също не са получили никакъв отговор. „ И тогава започнаха митингите! Ние търсихме разговора 5 месеца! “, безапелационен бе притежателят на ПИМК.

„ Г-н Константинов, има ли персонална инспекция към Вас? И може ли да кажете каква е Вашата задача като автобусен транспортьор? Колко личен състав работи при Вас, какви линии обслужвате? Каква е Вашата гражданска, освен бизнес задача? “, попита Беновска. Константинов посочи, че от 2019 година към този момент не е част от „ Юнион Ивкони “ и „ Груп “, тъй като е продал дяловете си. „ Юнион Ивкони “ и „ Груп “ са част от сдружението, чийто ръководител е той. По тази причина е компактно до тях и до всички автобусни превозвачи. Той сподели, че по времето, когато е бил част от двете компании, в тях са работили към 1000 души. Извършвали са към 30% от превоза на пасажери в страната.

Водещата попита Константинов има ли персонална инспекция против него. Събеседникът ѝ отговори, че такава инспекция има, само че това по никакъв метод не го тормози и не въздейства на държанието. По-страшна обаче е инспекцията към всички свързани компании, които са взели участие в митингите. Проверките към притежателите на компании, които са взели участие. Това са проверки на физически лица, инспекции за дълъг интервал обратно на компаниите. Комплексни инспекции по линия на Закона за автомобилните транспорти на самите сдружения. Това на процедура е един непрестанен тормоз явно за „ бий самара, с цел да се сеща магарето “!

„ Промъкнаха се и съмнения, че ГЕРБ стои в основата на тези процеси, тъй като Вие към момента сте ръководител на ГЕРБ – Дупница! “, продължи Беновска. Ивайло Константинов отговори, че е един от създателите на ГЕРБ на национално равнище и ръководител на общинска конструкция на партията. Той добави: „ Ще бъда подобен досега, в който има партия! Това обаче не знам какво отношение би могло да има към митингите! Това са митинги, които не са дирижирани от един или двама индивида! В организационния комитет има и представител на Българска социалистическа партия, приказвам за господин Петърнейчев. Което не значи, че Българска социалистическа партия има отношение към митингите! По никакъв метод не се вкарва политика. Дори сега, в който влезе някакъв политически детайл, аз съзнателно се оттеглям, с цел да не бъде изтълкувано от сътрудниците по някакъв метод! “.

„ Има ли политика, господин Филипов, във вашия митинг? “, продължи Беновска. Илиян Филипов отговори, че не е член и в никакъв случай не е членувал в никоя партия. Няма никакво желание да влиза в политиката. Според него, с цел да си добър предприемач, не можеш да бъдеш политик. Той продължи, че е взел участие в 15 митинга, най-вече по времето на ГЕРБ. Стачкували са и при Българска социалистическа партия, и при служебни кабинети. „ Това е втората неистина на господин Събев! Целта на тази неистина беше да настрои електората на Политическа партия, да изостри към нас внимание и надлежно да ги поддържат тях! И третата неистина беше най-арогантна – упрекна част от уредниците на митинга, че са съветски шпиони! “.

„ Искам да напомня какво се случи вечерта преди митинга ви на 18-ти май в Министерски съвет и след това да довършим тематиката какво следва! Нека да забележим по какъв начин Кирил Петков и Магдалена Милтенова си подадоха ръка! “, продължи Беновска и пусна запис от конференцията след срещата на превозвачите и държавното управление от 17-ти май 2022 г:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Г-н Петков, здравейте! Беновска! Може ли с госпожа Милтенова, преди да стартират въпросите, да си стиснете и ръцете, с цел да разберем, че примирието не е единствено на думи, само че и на каузи? Г-жо Милтенова, ще подадете ли ръка на господин Петков?

Магдалена Милтенова: Винаги ще подам ръка! Знаете, че ние сме отзивчиви хора и постоянно сме подавали ръка на държавното управление, което и да е то! И междувпрочем по този мотив да кажа – господин Петков беше поканен от нас, персонално той, министър Събев, министър Караджов и министър Василев да заповядат на следващия ден на нашия митинг! Защото това ще бъде една крачка към възстановяване. Още един знак за възстановяване на разговора сред нас. Така че ние ще ги чакаме, защото няма да бъдем позволени в центъра на София, както разбрахте през днешния ден, само че ще ги чакаме да дойдат при нас на протестното ни шествие!

Илиана Беновска: Ама те имат министерски съвет на следващия ден, ще можете ли на Министерския съвет?

Кирил Петков: Днес инвестирахме в действителност доста часове в този диалог. Важното е, че разговорът се възвърне! И това желая да кажа и на всички фенове – българското държавно управление демонстрира, че рецесия след рецесия ние се оправяме! И това, което би трябвало да се разбере от цялото ни общество, че тези рецесии можем да ги решаваме единствено дружно и в разговор! Благодаря Ви!

Илиана Беновска: Само да питаме, дали в последна сметка сте сложили съответни периоди? Няма да изброявам проблемите на превозвачите, които би трябвало да бъдат решени и по какъв начин? Или просто тупкате топката, с цел да не обърнете лодката, както се изразихте Вие?

Кирил Петков: Сроковете са в тази седмица да продължи работна група по всички тези тематики. Тези проблеми не се вземат решение с две решения. Те са доста съответни, тъй като, когато приказваме за средства, тези средства не идват от на никое място. Те би трябвало да се вземат от едно място и да отидат на друго място. Или противоположното. Така че проблемите са доста по-системни. Също по този начин се обединихме, че не е обикновено след толкоз години българските пътища да наподобяват по този метод! Не е обикновено положението на „ Витиня “ да наподобява по метода, по който наподобява! От толкоз години българските превозвачи да не могат да имат един естествен метод за транспорт на толкоз съществена пътна артерия! Не е обикновено да нямаме автомагистрала „ Хемус “ изобщо! Не е обикновено да нямаме път Ботевград – Видин! Не е обикновено всички тези неща да се случват, за жалост! И аз ги разбирам тук сътрудниците. Как може да имате естествен транспортен бизнес с тази инфраструктура, която толкоз доста години ужким се правеше, а я няма през днешния ден!? Така че това българско държавно управление е тръгнало да взема решение проблемите. Въпросът е, че за всички тези неща трябват средства. И ние в този момент би трябвало да намерим най-разумния метод да реализираме смяната, за която всички сме се обединили! Но няма да стане през лозунги и позиции! Ще стане със взаимна работа!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Това беше преди 11 дни, какво се случи? Имаше една среща при Гоздан Караджов и през вчерашния ден имаше среща с негови специалисти! “. Илиян Филипов отговори, че диалог се води само с районния министър Гроздан Караджов за ТОЛ таксите. Той продължи: „ По другите тематики с министър Събев не е имало никакви срещи, не е имало подадена ръка от него по никакъв метод през тези 11 дни. Затова от понеделник излизаме всеки ден пред Министерството на превоза! За нас този човек е срещу българския транспортен отрасъл! Ще желаеме оставката му! Ще стоим пред Министерството на превоза, до момента в който този министър не си подаде оставката! От понеделник нататък всеки работен ден ще бъдем пред Министерството на превоза, с цел да можем да напомним на министър Събев, че съществуваме! Защото той очевидно не помни през тези 11 дни, че съществуваме, с изключение на посредством инспекциите! “.

На една конференция преди 18-ти вие, превозвачите, поискахте оставката на 3 души, дори се прибави искане за оставката на Кирил Петков. Поискахте оставката на Николай Събев, на Гроздан Караджов и на Асен Василев. отпадат ли тези претенции към този момент? “, попита Беновска. Илиян Филипов отговори, че в началото са поискали оставката единствено на министър Николай Събев. След това обаче Асен Василев е споделил пред медиите, че с настояването си за понижаване на акциза транспортните компании желаят да откраднат от българския народ 1,5 милиарда. Той продължи: „ Това бе безапелационна неистина! 1,5 милиарда е целият данък, който се събира за горивата за година! Ние искахме половината за половин година. Което е равно на четвърт от 1,5 милиарда. И то не да ги откраднем, а като мярка за понижаване на инфлацията, тъй като увеличението на цената на горивата генерира инфлация във всички артикули! А ограниченията на държавното управление са безусловно популистки и по никакъв метод няма да доближат до най-бедните хора в обществото! “.

„ Г-н Константинов, продължавате да желаете оставката и на Асен Василев ли? “, попита Беновска. Константинов отговори, че в действителност го тормози обстоятелството, че основната тематика отива настрана. А основната тематика е, че транспортният отрасъл стачкува не тъй като желае нещо, а тъй като след няколко месеца самият той ще бъде изтласкан от пазара. Заради рецесията, която ще се случи. „ Това, което желаеме, не е за нас, превозвачите! Защото, когато ние икономисаме някакъв данък или някаква ТОЛ такса, то това ще бъде акумулирано в цената за крайния клиент, а цената се дефинира от пазара! Това е пазарен принцип, който се учи в първи курс! “, безапелационен бе той.

„ Не е неприятно да наблегнете, че вие субсидирате превоза, тъй като вие в действителност изпълнявате една задача на асистент на страната в секторите, в които тя не може да се оправи сама! “, продължи Беновска. Илиян Филипов отговори, че това в действителност е по този начин и се потвърждава през всички години обратно. Но министър Събев приказва изцяло в противоположна посока.

„ Защо ви разочарова този тънък човек Николай Събев? Човек с просвета, човек, който изповядва, споделям го изцяло съществено, имах опцията да го опозная в течение на изборите, както и в тези 6 месеца на ръководство, той е човек, който изповядва и духовни полезности! Защо ви разочарова този човек толкоз? Не може ли да му помогнете още един път? “, попита Беновска. Филипов отговори: „ Можеш да окажеш помощ на някого, който подаде ръка! “. Водещата отговори, че Кирил Петков алегорично е подал ръка. Събеседникът ѝ отогови, че това в действителност е било алегорично, само че по-късно нищо не се е случило. Той продължи, че министър Събев си е направил пиар със самолетния полет до Скопие, само че никой не споделя какъв брой коства това на българските данъкоплатци. Пуснат е и трен София – Истанбул, който пътува с 5 индивида и в това време стопира трафика на бързите влакове. Интермодалните влакове от България за Турция се движат с голямо забавяне, тъй като има доста огромно струпване на влакове.

„ Въпрос и към двамата – това не е ли нарушаване на Конституцията? “, попита Беновска. Филипов отговори, че при ж.п. транспортите преди всичко са пътническите влакове, по-късно интермодалните и най-после товарните. Той продължи, че по Плана за възобновяване и резистентност ще се дадат 1 милиард за пазаруване на нови влакови композиции, настрана страната ще отпусне големи средства за тяхното поддържане. Така че през 2026 година ще имаме влакови композиции, за които няма нужните трасета. „ В България няма една линия, където трен може да се движи с 200 километра в час! Само по Септември – Свиленград може да се движи със 160 километра в час! Това са големи пари за създаване на тази инфраструктура, ние не можем да ги построим, разбирате ли? И през 2026 година ще получим преносим състав, който няма къде да се движи! И всяка година ще плащаме за поддръжка на нещо, което не се движи! Българският поданик още веднъж ще заплати едни пари за нищо! Иначе концепцията добре е показана! “, безапелационен бе Филипов. Той добави, че поради утежняването на качеството на инфраструктурата всяка година междинната скорост на влаковете пада. За 5 години е паднала с 20 километра.

„ Г-н Константинов, запитвам Ви и като политик, не можете ли на този тънък човек Събев да му обясните нещата? “, попита Беновска. Константинов отговори: „ Да е жив и здрав този тънък човек! Но този тънък човек не е за транспортен министър, тъй като е тежко несъответстващ! Толкова е надалеч от бранша и от проблемите, че даже не може да уцели терминологията! Вероятно като тънък човек се е справял добре във компанията си! Нека бъде по този начин добър да се върне там, където му е мястото и където и мощен! Човекът е тежко несъответстващ! В понеделник ще покажем, че е и нарушител! Съвсем скоро ще стане известно на необятната общност кой е Николай Събев и какво има поради, когато прави тези репресии против нас! “.

„ Какво сте разкрили – спор на ползи, изгоди? “, попита Беновска. Константинов отговори, че е обвързвано с репресиите, има очевидци, само че всичко ще бъде оповестено в понеделник. Той продължи: „ А този тънък човек ще има цялото време чак до понеделник да си премисли държанието и да си откри мястото! “.

Беновска попита какъв брой е началният час на митинга. Филипов изясни, че всеки работен ден от 10 до 17 часа ще има митинги пред Министерството на превоза. Превозни средства няма да вземат участие, тъй като уредниците не желаят да пречат на хората, които нямат никаква виновност за несъответстващото държание на някои политици! Беновска отвърна: „ Вие имате една държавническа задача, подпомагате хората, стопанската система, промишлеността! Това е вашата задача, а не да грабите! “. Филипов отвърна, че това очевидно се схваща от медиите. Управляващите обаче не го схващат!

Илиян Филипов се обърна към Николай Събев: „ Г-н Събев, в случай че желаете да извършите нещо положително за българския транспортен отрасъл – подайте си оставката! Ако желаете да извършите положително на българския народ, запалете си мотоциклета и по автобусната лента си отидете до вилата в Испания и в никакъв случай не се връщайте в политическия живот на България! “.

Подкрепата на превозвачите за дуалното и професионалното обучение.

„ Искам да се обърна към Вас като българи, като националноотговорни мъже, като хора, които разсъждават за сегашното и бъдещето на нацията, на стопанската система! Знаете, ние започнахме една огромна акция за дуалното и професионалното обучение, с цел да можем да предадем опита на индустриалците, каквито сте вие и да подпомогнем младежите! Мотото на акцията е „ Знам, мога, богат съм и благополучен “. Сега ще Ви пусна песента, която създадохме дружно с починалия Косьо Марков от „ Тангра “ и огромния стихотворец Сашо Петров, която споделя историята на едно момче и едно момиче, които учат, намират работа, женят се и по-късно имат прелестен живот след 10 години. Моля да го забележим и да обединим напъните си! “, продължи Беновска и пусна песента „ На прага на живота “!

Ивайло Константинов съобщи: „ Имате нашата поддръжка! “. Беновска отвърна: „ Хайде да създадем живота на младите по-смислен и хайде да подпомогнем стопанската система! “. Филипов отговори, че от 15 години работят с Автотранспортното учебно заведение в Пловдив. Доста възпитаници карат своята процедура в компанията му. Част от тях остават на работа. Големият проблем обаче е, че раждаемостта пада, демографската рецесия е голяма. Липсват детски градини. „ Тези един милиард за влакове да ги бяха вложили в обучение и младежите, само че очевидно това не схваща „ харвардската група “! “, добави той.

Беновска изясни: „ Ние започнахме тази акция с държавното управление на Бойко Борисов и бяхме стигнали до решение да се възстановят техникумите, професионалните учебни заведения! Сега съм се обърнала към Кирил Петков и към цялото държавно управление, имаме сякаш тяхното единодушие, само че може би жителите би трябвало да сме по-активни, с цел да ги подтикнем! “. Константинов отговори: „ Ние имаме разговор към този момент 11 дни, от който нищо не произтича! Вие имате положителната настройка! Накрая ще си останем и с разговора, и с настройката! Наясно сме с опциите на това държавно управление, тъй че минимум тази тематика чакам да бъде решена! “. Той продължи, че дуалното обучение е извънредно належащо, а не е правилно, че българските предприятия получават толкоз, колкото и заплащат на чиновниците си. Той беше безапелационен, че възнагражденията на водачите в транспортните предприятия не се разграничават от тези на сътрудниците им в половин Европа. Истината е обаче, че липсват фрагменти, без значение от високите хонорари.

Подаръците.

„ Г-н Константинов, Вие имате тениска Harvard, предлагам Ви, като отидете на митинга да си я облечете! Сега ще подаря и на господин Филипов нашия подарък! “, обърна се към гостите си Беновска. Филипов благодари и сподели, че ще облече тениската на митинга. Беновска продължи: „ Освен Harvard low има и just kidding, просто се майтапя! Една дребна подигравка! “. Филипов отговори, че е сигурен, че ръководещите ще схванат тази подигравка. Той подари на водещата книгата „ 48-те закона на властта “ с посланието „ Все по този начин обективно да отразявате събитията и постоянно да стигате до истината “! Беновска подари на Филипов алена ябълка и Конституцията на Република България. Така приключи диалогът сред Ивайло Константинов, Илиян Филипов и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 28-ми май 2022 година
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР