Превозвачи се събираха на граничен пункт „Илинден – Ексохи“. Поводът

...
Превозвачи се събираха на граничен пункт „Илинден – Ексохи“. Поводът
Коментари Харесай

Превозвачи на протест: Искат отварянето на ГКПП „Илинден – Ексохи“

Превозвачи се събираха на граничен пункт „ Илинден – Ексохи “. Поводът е, че той продължава да бъде затворен и по този начин най-прекият им път до Гърция не действа, заяви бТВ.

Сега те минават през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “, което удължава пътя им с повече от час и половина.

В недоволството се включиха и аграрни производители от целия регион. Призивът им е за свободно придвижване на артикули, услуги и капитал.

„ Нарушен е главният принцип на Европа за свободно придвижване на артикули, услуги и капитали. Не намираме логичност в затварянето на този пункт, тъй като сега през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата - Промахон “ няма ограничение за прекосяване. Всички, които са тръгнали за Гърция, те идват, само че минават към 150 км повече в посока “, сподели един от стачкуващите.

Протестиращите показаха неодобрение и поради неналичието на информация по кое време пунктът ще отвори. По думите им няма основателна причина ГКПП-то да не работи.

Те желаеха отговори от граничните служители на реда, само че такива не им бяха дадени, тъй като не са упълномощени да приказват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР