Превозвачи са готови, ако получат покана, за още една среща

...
Превозвачи са готови, ако получат покана, за още една среща
Коментари Харесай

Превозвачите са готови на още една среща с представителите на държавата

Превозвачи са подготвени, в случай че получат покана, за още една среща с представителите на страната да вземат участие в нея.

Те са подготвени и за нов митинг поради неизпълнените им претенции и дават образец, че в доста европейски страни държавните управления са подкрепили превозвачите с ограничения за облекчения в транспортния бранш.

Заради напрежението, което се породи на срещата сред превозвачите с министър-председателя Кирил Петков в четвъртък и от сектора напуснаха залата, автобусните превозвачи са подготвени за още един разговор с представителите на страната, с цел да не се стига до провеждането на митинги, разгласи Магдалена Милтенова, предава БНР.

Тя добави, че протестните дейности ще продължат до постигането на задачите, сложени от сектора:

“Високите цени на горивата, високата цена на ТОЛ-системата, която се възнамерява – това всичко ще се отрази на джоба на българския консуматор, тъй че ние сега пазиме, освен ползите на българските превозвачи, а ползите на целия български народ”.

От сектора акцентират, че държавните управления на други европейски страни са съумели да оказват помощ на превозвачите си:

“Било през намаляването на ДДС-то, било през намаляването на акциза, било през обезпечаване на директни помощи за превозвачите – цяла Европа откри тази опция. Единствено България не може да откри опция да обезпечи опция на българските жители да употребяват по-нормални услуги”.

От сектора се дефинират като диалогични хора и, в случай че бъде планувана от страна на страната опция за още една среща, те биха приели и биха участвали на нея:

“Винаги сме имали планове да се разберем по пътя на договарянията, отсреща ни стоят интелигентни и грамотни хора. Ще забележим, какво ще стане във вторника, може да се окажат и безсрочни протестите”.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР