Превозвачи от Варна се включиха в Националния протест. Те обаче

...
Превозвачи от Варна се включиха в Националния протест. Те обаче
Коментари Харесай

Превозвачи се събраха на протест пред Катедралния храм във Варна

Превозвачи от Варна се включиха в Националния митинг. Те обаче не блокираха придвижването в града, а се събраха на таксиметровата стоянка пред Катедралата, видя Moreto.net.

Шофьорите са сложили на камионите си плакати с надписи " Тол системата е по-разбита и от прохода Витиня ", " Превозвачите излизат във почивка ", " България без торти може, само че без превоз не може ".

Припомняме, че протестиращите бяха оповестили, че в 9.30 ч. ще се съберат на няколко сборни пункта: картинг пистата над кв. " Виница " ; кръстовището на село Каменар над ВиК; последния светофар на бул. " Цар Освободител " - до автосалоните; Автомагистрала " Хемус " - в региона на " Бизнес парка " ; основен път I-2 - до кръговото кръстовище; крайезерен път - след табела " Варна " - до кръговото кръстовище; Аспарухов мост.

Очакваше се те да създадат шествие през главните булеварди във Варна и Аспаруховия мост, което да завърши пред Катедралния храм. Протестът е позволен до 22.00 часа.

Основните им претенции са за понижаване на акциза на горивата с 50%, краткотрайно отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отсрочване на плануваното разширение на тол системата.

" Възстановихме разговора, доста работа ни следва, само че мисля, че всички се сплотяваме, че през разговор и работа ще се свършат нещата, а не през лозунги и поръчки по медиите ", сподели министър председателят Кирил Петков след вчерашната среща с превозвачите.

" Благодаря на господин Петков, че сервира извиненията си за това, че предходния път ни е показал вратата. Ние също поднесохме своите извинения, с цел да възстановим разговора. Но митинг ще има, сподели Магдалена Милтенова от страна на превозвачите.

След като през днешния ден бяха оповестени антикризисните ограничения на държавното управление Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи съобщи:

" Нито една мярка, препоръчана от правителствoто, не кореспондира с настояванията на превозвачите. Ние не сме включени в ограниченията и никоя от тях няма да има отражение върху цената на транспортната услуга, респективно на стоките, които се транспортират, което ще усили инфлацията. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР