Превозвачи от цялата страна излязоха на мирен протест в подкрепа

...
Превозвачи от цялата страна излязоха на мирен протест в подкрепа
Коментари Харесай

Превозвачи с пореден протест срещу Закона за автомобилната камара

Превозвачи от цялата страна излязоха на кротичък митинг в поддръжка на Закона за автомобилната камара, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сред основателите са Съюзът на интернационалните превозвачи и Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи. Техният апел към политиците е да не употребяват законодателството за тяснопартийни цели, а да се обединят за приемане на работещ и допустим за всички инструмент, който е в изгода както на бранша, по този начин и на вътрешните регулации, и на държавния интерес. Протестиращите се опълчват на няколко огромни компании в бранша, които застанаха против основаването на Българска транспортна камара.

БГНЕС напомня, че против основаването на закон и нова браншова камара се оповестиха Националното съдружие на автобусните превозвачи, Браншовият съюз за стопанска самодейност в превоза, Националният съюз на превозвачите, Корпорацията на автомобилните превозвачи, браншови организации в пътническия превоз. На 2 юли, по време на конференция те оповестиха, че автомобилният и транспортният отрасъл в никакъв случай няма да се обединят в едно съдружие.

Спорният законопроект беше изтеглен от Народното събрание след серия от митинги и среща с премиера Бойко Борисов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР