Превозвачи организираха протест край ГКПП Дунав мост при , като

...
Превозвачи организираха протест край ГКПП Дунав мост при , като
Коментари Харесай

Превозвачи организираха протест край "Дунав мост" при Русе

Превозвачи проведоха митинг край Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при, като затвориха за малко кръговото кръстовище в региона.

" Искаме тол системата да бъде прекъсната, тъй като дава отклонения и ни глобяват непозволено. Настояваме да се реши и обстановката с големите опашки по границите ", сподели Мариета Иванова, шеф на транспортна компания и уредник на митинга, представена от Българска телеграфна агенция.
По думите й, с цел да има тол таксуване, би трябвало да има различни направления, а ние нямаме такива.
Проф. Олег Асенов: Резултатите на тол системата са оптимистични Представителят на АПИ беше безапелационен, че няма още веднъж да се стигне до митинги от транспортния отрасъл
" Цената е с пет-шест пъти по-висока на пътната такса. Например, заплащам 60 лв. за тежкотоварен камион над 12 тона от до София и назад, а един рейс над 12 тона заплаща 6 лв. за същия маршрут. Това също е незаслужено ", изясни Иванова.

Снимка: БГНЕС

Тя напомни, че са имали към този момент диалог с организацията " Пътна инфраструктура ", на който били предадени писмени доказателства за проблем с тол системата.
Фалстарт на тол системата: Проблем с продажбата на маршрутни карти Проф. Олег Попов от АПИ изясни, че системата не е блокирана, а има спиране за премахване на неточности
Иванова сподели още, че протестиращите през днешния ден са малко, тъй като недоволството, за което е подадено заявление в средата на предишния месец, е съвпаднало със сегашните митинги и евентуално хората не желаят да се отъждествяват с тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР