Превозвачи излизат на протест пред парламента в София на 16

...
Превозвачи излизат на протест пред парламента в София на 16
Коментари Харесай

Камиони блокират София на 16 май

Превозвачи излизат на митинг пред Народното събрание в София на 16 май. Преди това, на 15 май, ще бъде извършено национално заседание на сектора. Протестът им е против новия “Пакет за подвижност ”, който Европейската комисия внесе в Европарламента и следва да бъде гласуван от депутатите.

Според превозвачите измененията целят да отстраняват от пазара българските, полските, унгарските и румънските камиони. Едно от условията е водачите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици. Въвежда се възбрана да спят в кабините на камионите. Друга смяна планува след третия ден в страна от Европейски Съюз на водача да му се заплаща командировка съгласно ставката в страната, в която е влезнал.

“Всичко това ще повлияе пагубно на оборота на компаниите. Курсовете ще намалеят доста, ще има нови разноски за прибирането на водачите, ще се стигне и до всеобщи банкрути ”, разяснява ръководителят на Съюза на превозвачите в България Йордан Арабаджиев. По данни на съюза сега междинната облага в сектора е 5%, българските водачи в Европа са над 40 000, а тези у нас са близо 70 000.

От Асоциацията на българските предприятия за интернационалните транспорти и пътищата се оповестиха срещу въвеждането на по този начин наречените “умни тахографи ”. Според тях въвеждането им от 2020 година е невероятно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР