Превозни документи за обществения транспорт ще се продават и в

Превозни документи за обществения транспорт ще се продават и в ...

Продават билети за градския транспорт в София и на касите на БДЖ


Превозни документи за обществения транспорт ще се продават и в 19 офиси на БДЖ,съобщиха от пресцентъра на  Центъра за градска мобилност.

Договорът е сключен с инициативата на на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев.

Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи.

БДЖ приеха да бъдат наши партньори така, както преди това направиха Български спортен тотализатор и Български пощи, каза Димитър Дилчев, директор на Центъра за градска мобилност.

В касите на БДЖ ще се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети, дневни карти.

Касите, които ще ги предлагат са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник- на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово. Това е първата стъпка от съвместната дейност между Центъра за градска мобилност и БДЖ.

Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на обществения транспорт около гарите, включително и възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.

Продажбите на превозни документи започва от 1 февруари 2021 г. като приоритетно ще бъдат заредени касите на гарите в столицата.

Последните проучвания на ЦГМ показват, че 8% от клиентите ни в момента предпочитат да пътуват с еднократен билет.

Превозни документи се продават в 61 бюра на ЦГМ, касите на метрото, 114 пощенски станции, 117 тото-пункта, в над 200 обекта на външни разпространители и във веригата от магазини 345.

Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се закупи и през мобилния телефон чрез регистрация в mpass.bg.
По публикацията работи:

Източник: dnes.bg