Превозът на деца през тъмната част на деня е забранен

...
Превозът на деца през тъмната част на деня е забранен
Коментари Харесай

Диана Русинова: Лобистки интереси рискуват човешки животи

Превозът на деца през тъмната част на деня е неразрешен по закон - без значение дали става въпрос за български или непознат рейс. При състояние, че всички всички очевидци споделят, че са пътували, с цел да се приберат в Сърбия този ден, явно рейсът е нямало да спре в Пловдив и да пътува на идващия ден след 6 ч. сутринта. Трябвало е да се приберат в Сърбия тъкмо довечера.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ основният специалист по пътна сигурност към Европейския център по транспортни политики Диана Русинова.

„ Вижте, става дума за рейс, който се отклонява от платното за придвижване, навлиза в част от банкета, по-късно в откоса и в действителност катастрофира в страничната канавка, която служи за отводняване “, изясни по какъв начин се е случил случаят Русинова.

Чухме доста тайни и безумни теории по какъв начин асфалтът бил доста неприятен и на талази – няма такова нещо. Измерили сме го със съответните уреди.

„ Този сектор от автомагистралата си дава отговор на нормативните условия и като надлъжни, и като напречни профили “, безапелационна е Русинова.

Тя уточни, че съгласно условията последна дясна лента на автомагистрала би трябвало да бъде изпълнена с така наречен шумна маркировка, което вероятно би привлякло вниманието на лидера, когато излиза отвън платното за придвижване.

По думите на Русинова даже и да имаше мантинела в този сектор това най-вероятно не би предотвратило излизането на рейса от пътното платно.

„ Общественият транспорт на пасажери се ръководи от лобисти, които имат бизнес ползи и ги пазят непременно, даже и на цената на човешки живот явно “, съобщи специалистът по пътна сигурност.

Тя акцентира, че профилираният надзор би трябвало да се упражнява от Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, която по думите ѝ бездейства.

Според Русинова - корупцията е в основата на войната по пътищата у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР