Преводите с криптовалути ще подлежат на същите правила при трансфери,

...
Преводите с криптовалути ще подлежат на същите правила при трансфери,
Коментари Харесай

ЕС изравнява трансферите на криптовалута с банковите преводи

Преводите с криптовалути ще подлежат на същите правила при прехвърляния, каквито се употребяват в Европейски Съюз за стандартните парични придвижвания. Това става част от европейското законодателство, откакто финансовите министри от Европейски Съюз одобриха дефинитивно във вторник обновени правила за информацията, съпътстваща прехвърлянията на средства, като разшири обсега им до крипто активите.

Новото законодателство е част от напъните на Европейски Съюз за битка с прането на пари. Шведският министър на финансите Елизабет Свантесон дефинира решението като " неприятна вест за тези, които са злоупотребили с крипто-активи за противозаконни действия, за заобикаляне на глобите на Европейски Съюз или за финансиране на тероризъм и война ".

Съгласно новите правила доставчиците на услуги за крипто активи са задължени да събират и вършат налична избрана информация за подателя и бенефициента на прехвърлянията на крипто активи, които ръководят, без значение от количеството крипто активи, с които се прави транзакция. Така, информацията за криптовалутите се изравнява с тази, която се изисква от банките и други снабдители на платежни услуги за банкови преводи.

Наличието на такива данни ще разреши проследяемост на прехвърлянията и ще направи допустимо блокирането на подозрителни транзакции, заяви Съветът на Европейски Съюз.

 Европарламентът утвърди най-всеобхватните правила за криптовалутите в света Европарламентът утвърди най-всеобхватните правила за криптовалутите в света

Въвеждат се и характерни условия за прекачване на крипто-активи сред снабдители на услуги за крипто-активи и нехоствани портфейли.

Смята се, че усъвършенстваната проследимост на прехвърлянията на крипто активи ще затрудни физическите и юридическите лица, които са обект на наказания, да се пробват да ги заобиколят. Освен това от доставчиците на услуги за криптоактиви ще се изисква да ползват вътрешни политики, процедури и надзор, с цел да понижат рисковете от отбягване на ограничаващи ограничения.

Националните управляващи ще би трябвало да подсигуряват, че всички снабдители на услуги за криптоактиви се квалифицират като задължени лица според 4-та инструкция против прането на пари и приходите и активността им се таксуват от данъчните по един и същи метод.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР