Превод от детски: Мама е за учене, тати - за

...
Превод от детски: Мама е за учене, тати - за
Коментари Харесай

Превод от детски: Мама е за учене, тати

Превод от детски: Мама е за учене, тати - за игра Идва потомство присъстващи татковци, ангажирани с децата в идентична степен с майките, това сподели пред Дарик детският психолог Димитрина Проданова . Тя показа книгата си " Превод от детски - по какъв начин да спасим децата от възрастните и назад ".
 
" Мама е за учене, тати за игра. Обикновено децата чакат от бащите екшън, динамичност, чакат бащата да е този, който ги извежда на открито. Фройд има една мисъл, че децата имат най-вече потребност не от майка, а от татко по три аргументи - да ги избави от личните им страхове, да ги избави от страховете им от външния свят и да ги избави от майката ", разяснява тя.
 
" Майките са склонни да затварят децата в златни кафези , в които сякаш всичко е уютно и предвидимо. Но в това време детето има потребност някой да отвори тази клетка и да го пусне вън . Зоната на комфорт не е нещо, което може да те развива ", съобщи психологът.
 
" Много постоянно, изключително в ранните години, майките са склонни да бъдат свръхкритичн и и към татковците и да не ги позволяват да участват толкоз интензивно да участват в живота на децата си. Хубавата вест е, че все по-често бащите стават толкоз обгрижващи и загрижени ", показа пред Дарик Димитрина Проданова.
 
" На майките в действителност им е доста мъчно през днешния ден. Това не е патриархално време, в което майките си седят в къщи, а бащите работят. Но истината е, че няма значение какъв брой време прекарваме с децата си , като време ", признава още експертът.
 
 Dariknews.bg

" За тях времето тече по друг метод , те усещат наситеността на общуването . Една работеща майка може половин час да има за своето дете, само че тя по този начин ще го насити този половин час и детето ще помни какво е предписание със своята майка. Децата помнят по какъв начин са карали колелета с родителите си, по какъв начин са ходили дружно на планина ", коментира Проданова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР