Превишение на алармения праг за серен диоксид (SO2) е регистриран

...
Превишение на алармения праг за серен диоксид (SO2) е регистриран
Коментари Харесай

ТЕЦ Марица3 обгази Димитровград днес

Превишение на алармения предел за серен диоксид (SO2) е регистриран през днешния ден в Димитровград. В три поредни часа автоматизираната измервателна станция „ Раковски “ в града е отчела концентрации на този замърсител над 500 микрограма на пространствен метър въздух, с което е налице превишение на алармения предел. В 10:00 часа е записана централизация от 872,96 микрограма на пространствен метър въздух., в 11:00 ч. -1209,86 микрограма на пространствен метър и в 12 ч. - 534,62 микрограма на пространствен метър въздух, оповестиха от екоинспекцията

Eкоекспертите незабавно да дали наставление на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “- за ограничение всеобщия поток на SO2 до 3600 kg/h посредством предприемане на нужните промени в количеството и качеството на употребяваното гориво в инсталацията за произвеждане на ел. сила за понижаване на стойностите на серния диоксид в атмосферния въздух. Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково предприе всички ограничения според инструкцията за информиране на популацията при превишение на откритите алармени прагове за равнищата на серен диоксид и осведоми ОУ„ Гражданска защита”, Областна администрация,, Общинската администрация и РЗИ.

Чувствителна група са деца, възрастни и хора с астма, сърдечно-съдови или хронични белодробни болести. Препоръчителни защитни ограничения, които следва да се вземат от засегнатото население са – да не напущат жилищните или работните пространства като затворят компактно прозорците на стаите, да се заобикаля физическа активност на открито; занятията по физкултура в учебните заведения да се организират на закрито.

Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково продължава да следи посредством системата за действително време качеството на атмосферния въздух в града.

Нивото на централизация на даден атмосферен замърсител, при което съществува риск за здравето на хората при кратковременна експозиция, при което би трябвало да се подхващат незабавни ограничения, се дефинира като алармен предел. Алармененият предел за серен диоксид е 500 мкг/м3, измерени през три поредни часа в пунктовете за мониторинг, които са представителни за качеството на въздуха в даден цялостен регион или агломерация, прецизират от инспекцията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР