Превишавали допустимите норми над 10 пъти, твърди ищецътНикой родител не

...
Превишавали допустимите норми над 10 пъти, твърди ищецътНикой родител не
Коментари Харесай

Топ търговски вериги на съд заради играчки с олово

Превишавали допустимите правила над 10 пъти, твърди ищецът

Никой родител не би трябвало да се тревожи, че детската играчка може да е токсична, съобщи основният прокурор на Ню Йорк (източник: CC0 Public Domain)

Щатската администрация на Ню Йорк разгласи старта на правосъдно дело против Walmart и Target за продажбата на китайски играчки със наличие на олово до 10 пъти над пределно допустимата граница.

Искът упорства за глоба до 6000 $ за всеки от „ комплектите бижута Cra-Z-Jewelz ” от търговците на дребно, както и от вносителя Larose, оповестява phys.org. Играчките са продавани в интервала 2015-2016, преди да бъдат изтеглени от пазара.

„ Никой родител не би трябвало да се тревожи, че детската играчка може да е токсична ”, съобщи основният прокурор на Ню Йорк Барбара Ъндърууд. По думите й обаче, във въпросните играчки е имало олово с централизация 120 до 980 елементи на милион – това надвишава пределно допустимата граница от 100 ppm.
още по тематиката
LaRose Industries и Target са внесли бижутата от Китай сред август 2015 година и април 2016 година Играчките са продавани и от банкрутиралите Kmart и Toys R Us.

Властите са изискали от комерсиалните вериги да подхващат стъпки, с цел да предотвратят навлизането на рисковите играчки на пазара. Търговците обявиха, че са премахнали играчките от рафтовете незабавно откакто са били известени за проблемите, свързани с сигурността, и изтеглянето от пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР