Превенцията на насилието над деца в интернет е изключително важна

...
Превенцията на насилието над деца в интернет е изключително важна
Коментари Харесай

Нужни са законови промени за превенция на насилието над деца в интернет

„ Превенцията на насилието над деца в интернет е извънредно значима тематика. Нужни са законодателни промени, които да предизвикваме в 46-ото Народно заседание. Данните за България са тревожни и е извънредно значимо да реагираме. Началото на решенията би трябвало да бъде точно в тази комисия. Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта ще направи всичко допустимо да приоритизира темата. Става дума за деца – за бъдещето на страната ни. “ Това съобщи ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и народен представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Иван Ченчев по време на постоянно съвещание на комисията, на което бе поканен и Георги Апостолов, координатор на Центъра за безвреден Интернет. 

Той показа данни, съгласно които България се подрежда измежду страните, които имат най-лоша статистика по темата насилие над деца в интернет – и от която проличава, че с всяка година обстановката става по-тревожна, а не се ангажират задоволително старания на способени страни, които да работят в посока предварителна защита.  

Членовете на комисията се ангажираха да слагат акцент върху тематиката и да работят взаимно с Центъра за безвреден интернет в посока понижаване и прекъсване на порочните практики с деца във виртуалното пространство.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР