Превърнете любимата питателна закуска – бъркани яйца, в склад от

...
Превърнете любимата питателна закуска – бъркани яйца, в склад от
Коментари Харесай

Здравей, тънка талия! Какви 2 съставки за бъркани яйца изгарят мазнини

Превърнете обичаната питателна закуска – бъркани яйца, в склад от витамини и стимулирайте процеса за понижаване размера на корема

Яйцата са обичан хранителен артикул в целия свят. И дребните деца, и възрастните ги хапват с наслада. Те са известни със своите хранителни свойства, което ги прави идеални за закуска. Яйцата постоянно се включват в диетата от тези, които деликатно наблюдават тежестта си, защото те са много нискокалорични: едно приблизително огромно яйце съдържа не повече от 75 kcal, а 100 грама подготвен артикул (приготен без лой и други добавки) съдържа 157 kcal, към 14 грама протеин, 17 грама мазнини и единствено 0,8 грама въглехидрати.

Като цяло яйцата са цялостни с доста потребни субстанции, които имат доста приятни резултати върху нашето тяло: покачват имунитета , възстановяват кръвното налягане, защищават нервната система и са източник на протеини, нужни за структурата на клетките на тялото (от мускулите и вътрешните органи до костите, кожата и косата), а също по този начин служат като отлични помощници в битката с наднорменото тегло.

Някои хора обичат да ги готвят рохки, до момента в който други не одобряват различен тип готвене с изключение на извънредно твърдо сварени.

Но постоянно доста от нас избират омлет или бъркани яйца

Според статистиката ястието от бъркани яйца в тиган се смята за най-популярната закуска в света! Пържени яйца, бъркани яйца, шакшука, с разбъркани белтъци, с бекон, зеленчуци, сьомга… Невъзможно е да се изброят всички типове и добавки към бърканите яйца! По предписание всеки избира най-вкусния вид за себе си, само че знаете ли, че някои от тях, макар неоспоримите изгоди от яйцата, могат да бъдат нездравословни, а други, в противен случай, имат изключителни чудодейни свойства?

Бъркани яйца за изгаряне на мазнини

Например, напълно неотдавна доктор Тез Пратап Сингх откри рецепта за изгарящи мазнини бъркани яйца. Оказва се, че с цел да намалите мазнините в региона на корема и да започнете процеса на намаляване, просто би трябвало да добавите две съставки към бърканите яйца: пикантен червен пипер и спанак.

Лютият червен пипер е огнена фалшификация, която предизвиква загубата на тегло, с помощта на веществото капсацин, което съдържа. Проучванията потвърждават, че чилито усилва енергийния разход на тялото, което спомага за по-бързото изгаряне на калории. Плодовете на кайенския пипер имат натоварен лют усет и прелестен пиперлив мирис. По топлинна канара, основана на наличието на капсаицин, кайенският пипер е пред халапеньото, известно в мексиканската кухня. Ако решите да го добавите към ядене прясно, предлагаме да отрежете кожата на шушулките, както и да изрежете семките и ципите, с цел да намалите степента на пикантност

Що се отнася до спанака, не е загадка, че този зарзават е същински склад за витамини и минерали

Редовната му приложимост оказва помощ да се поддържа кръвното налягане под надзор, а заради голямото количество фибри възстановява работата на стомашно-чревния тракт и предизвиква навременното и качествено разчистване на червата, което освен усъвършенства настроението, само че и понижава риска от от развиване на рак. Освен това фибрите оказват помощ да се създадат към този момент питателните бъркани яйца още по-задоволителни, което ви разрешава да не се чувствате гладни дълго време.

Вредата от честото похапване на бъркани яйца

Важно е обаче да запомните, че бърканите яйца също имат своите дефекти. Затова би трябвало да методите към подготовката им с цялата отговорност. Така няма да навредите на здравето си.

  1. Общоприето е, че яйцата съдържат голямо количество холестерол. Затова хората, които имат високи равнища на холестерол в тялото си, би трябвало да наблюдават количеството холестерол, което употребяват. За тях ще е добре да отстранят жълтъците или да оставят единствено един, както и да подготвят бъркани яйца от пъдпъдъчи яйца, които също така служат като натурален антибиотик и защищават тялото от разнообразни инфекции.
  2. Най-вредното нещо на бърканите яйца е олиото, в което са приготвени. Не жалете пари и купете първокачествен и здравословен артикул, да вземем за пример от маслини или кокос. Те не отделят рискови канцерогени по време на пържене и с право се смятат за най-екологичните типове масло. Добавете не повече от една чаена лъжичка в тигана и я разпределете добре – това ще бъде изцяло задоволително да приготвите здравословен вид на вашите бъркани яйца.
  3. Също по този начин не забравяйте, че не всички добавки са еднообразно потребни. Ако следите деликатно калориите, тогава изключете бекона, наденицата и кренвиршите от вашите бъркани яйца. Заменете тези месни деликатеси със зеленчуци, като домати, чушки, броколи или карфиол, и не забравяйте за зеленчуците: магданоз, копър, спанак или зелен лук.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР