Превърналото се в сапунка довършване на зоопарка в Пловдив ще

...
Превърналото се в сапунка довършване на зоопарка в Пловдив ще
Коментари Харесай

Община Пловдив с нова идея за зоопарка в града, този път с европари

Превърналото се в сапунка дотъкмяване на зоопарка в Пловдив ще има нова идея. Община Пловдив ще кандидатства през европейска стратегия първо за техническа помощ, а след и за възможното му строителство.

На задаващата се в четвъртък общинска сесия локалният парламент ще гласоподава предложение на кмета Здравко Димитров за кандидатстване с планово предложение по новия програмен интервал на „ Околна среда ” 2021 – 2027. През тази година е оповестена опция за даване на средства до 200 000 лв. за техническа помощ при правенето на нова идея и план.

Градските управляващи би трябвало да изпратят проект за развиване на зоологическата градина, проект за животните и план-график за дейностите по развиването й – в кратковременен и дълготраен проект, също по този начин и механически или абстрактен план за строителството.

След приемането на тези средства от 200 хиляди лв. и правенето на концепцията, може да се кандидатства в идващото направление, което е за самото строителство на зоопарка, написа трафикнюз. Не е ясно обаче по кое време ще отворят опциите за финансиране на строителството.

Припомняме, че Община Пловдив имаше желанието да пренасочи част от средствата за пробива на Водната палата към зоопарка. След публичното разискване обаче те се отхвърлиха от тази концепция и по този начин планът остана във фризера. Довършването на зоопарка трябваше да коства колкото построяването му в самото начало над 5 млн. лв..

Зоопаркът в Пловдив не работи от 15 години, а реконструкцията му стартира преди 11 години – и до момента незавършен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР