Превалявания ще има до събота, а повече слънце - в

...
Превалявания ще има до събота, а повече слънце - в
Коментари Харесай

По-хладно с превалявания в следващите дни, затопляне в края на седмицата

Превалявания ще има до събота, а повече слънце - в неделя и понеделник
До края на деня през днешния ден ще остане най-вече облачно, с валежи на доста места в страната, по-значителни в следобедните часове. Почти без превалявания ще остане основно по поречието на Дунав. В Югоизточна България към момента ще духа до сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър, а в западната половина на Дунавската низина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, към момента най-вече слаб. Максималните температури ще бъдат от малко под 15 на запад и северозапад до 19 градуса в Тракия и на югоизток.

През нощта ще бъде най-вече облачно, с валежи от дъжд над южните и източни региони. С напредването на нощта, преваляванията последователно ще отслабват и в доста места ще стопират. Отначало на северозапад, а до сутринта над цялата страна ще се появи и усили вятър от северозапад, в Дунавската низина - мощен.

Минималните температури ще бъдат от 4 до 9 градуса.

През деня ще бъде облачно, с краткотрайни разкъсвания на облачността основно над южните региони. На обособени места ще има валежи, най-вече слаби, в низините от дъжд, а над 1400 метра - от сняг. Ще остане прохладно, с сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен северозападен вятър. Дневните температури ще са от 10 до 15 градуса.

На нашия континент на следващия ден най-топло към този момент ще бъде на Пиринеите. Слънчево време също ще има единствено там и на още малко места в Гърция, по Средиземноморието. Над останалата, по-голяма част от континента ще бъде най-вече облачно, въпреки към този момент с естествени мартенски температури. Дъжд, най-вече слаб, ще превали тук-там на Балканите, а сняг - в североизточните елементи на континента.

В нашата страна в четвъртък времето остава без основна смяна: най-вече облачно, с валежи от дъжд. Валежите ще бъдат слаби, с изключение на към Западните Родопи, където тук-там ще има обилни превалявания, над 1300-1400 метра от сняг. Вятърът ще бъде от северната четвърт и до вечерта краткотрайно ще отслабва. Сутринта температурите ще са без смяна, към и над 5-6 градуса, а дневните ще се намалят и ще бъдат от 7 до 12 градуса.

В петък облачността ще бъде забележителна, само че към този момент с по-съществени разкъсвания. Валежите ще са слаби, единствено на обособени места към планините и по Южното Черноморие.

Минималните температури ще са без смяна, а дневните - от 7 до 13 градуса.

В събота облачността ще остане по-често забележителна, само че ще стартира последователно покачване на температурите: дневните ще бъдат от към 10 до 15-16 градуса. Слаби краткотрайни превалявания от дъжд ще има към и след обяд в регионите към Рило-Родопската област, като там не е изключено и да прегърми.

В неделя и понеделник дневните температури ще бъдат от 14 до към 19-20 градуса. Вероятността за превалявания е дребна, ще има и повече слънчеви часове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР