Преувеличени и ирационални преодолявания - така зам.-председателят на Съвета за

...
Преувеличени и ирационални преодолявания - така зам.-председателят на Съвета за
Коментари Харесай

Планът за унищожение на ВСУ е готов: Маршрутите на руските ракети

Преувеличени и ирационални " превъзмогвания " - по този начин зам.-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев характеризира нощните и утринните офанзиви против Москва и полуостров Крим. В опит да отклони вниманието на украинското общество от цялостния неуспех на контранастъплението, Зеленски и неговият антураж взеха решение да отмъстят на цивилни цели в Русия. Но те не взеха поради основното: ще има „ съветски отговор “.

Киев направи своя ход. Ние сме на ход

На 24 юли към четири часа сутринта се появиха първите известия за детонации, които гърмяха в Москва в региона на Комсомолски проспект и Лихачовски проспект.

Скоро столичното кметство удостовери: става дума за украински безпилотни летателни апарати. И двата удара удариха нежилищни здания, за благополучие бяха избегнати съществени вреди и жертви.

В Крим нещата са по-лоши. Там Въоръжените сили направиха комбинирана офанзива. На полуострова незабавно бяха изстреляни 17 БПЛА, както и английските ракети Storm Shadow.

Ударът на дронове беше изцяло спрян, само че ракетите доближиха задачата си и поразиха склада за муниции. Това е третият път за пет дни, когато хранилища са ударени от хранилища втора ръка в района.

Може би най-вече ударите по Москва и Крим разяснява Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия:

" Бандеровските копелета от ден на ден избират мирни, цивилни цели за своите подли удари. Всеки би трябвало да е подготвен за това. И ние би трябвало да избираме ексцентрични цели за нашите удари. Не единствено хранилища, енергийни центрове и петролни бази. Има и други места, където към момента не ни чакат. И където резултатът ще бъде доста забележителен. "

Всъщност Дмитрий Анатолиевич очерта две на практика решения в отговор на украинската офанзива: първо, би трябвало да се подготвим за нови, без да забравяме, че врагът не прави разлика сред мирни и военни цели, и второ, невъзмутимо да изберем цели за „ противоположна реакция “.

Как да почистим небето на Москва?

Всеки път, когато пристигна новината за офанзива с дрон против столицата, хората имат обоснован въпрос: за какво нямаме ешелонизирана система за противовъздушна защита? Все отново приказваме за покриване на Москва.

И отговорът в действителност е на повърхността, отбелязва в коментар за " Първи съветски " Андрей Клинцевич, началник на Центъра за проучване на военно-политическите спорове:

" Трябва да разберете, че радиусите на радарите и системите за Противовъздушна отбрана са някъде от порядъка на 100 километра. Стационарни огромни могат да доближат до 500 км. Участък от хиляди километри по фронта и хиляди километри в дълбочина постоянно ще образува зони, където няма задоволително покритие ".

" Следователно никоя страна в света не може да си разреши непрекъсната система за противовъздушна защита. Комплексите са ситуирани или по основните посоки, или наоколо до избрани обекти ", съобщи той.

" Като се има поради фактът, че Украйна разполага с разследващи данни от всички вероятни спътници в света, в това число търговски (има повече от 400 от тях), спътници за електронно разузнаване, които откриват работата на мобилни телефони, радарни станции и така нататък, те могат да получат полетна задача, която ще им помогне да летят към рискови зони на оптимално разстояние ", добави специалистът.

Сега за офанзива на столицата са употребявани дронове вид „ Бобър “, направени напълно от композитни материали в полза на Главното разследващо ръководство на Украйна, отбелязва специалистът.

Те са много тихи, могат да летят ниско, имат дребна повърхност на разпръскване, което затруднява откриването им от домашни радари. Те летят по някакъв сложен маршрут, криволичещи, летящи из града. Повечето от дроновете евентуално са паднали или въобще не са летели, само че няколко са летели до Москва. Като цяло обаче столицата ни е предпазена от въздушни удари.

" Ще разкрия една дребна загадка: по целия периметър на Москва има системи за противовъздушна защита. Но би трябвало да разберем, че врагът постоянно ще търси благоприятни условия за навлизане ", съобщи той.

" Освен това и нашите системи за Противовъздушна отбрана, и тези на непознатите са наточени за други цели. Същите наши атакуващи дронове Ланцет удрят системи за противовъздушна защита от съвсем всички типове, които Украйна има на въоръжение, от руските С-300 до Гепард. Това допуска, че задачите са изцяло изменени ", изяснява военният анализатор.

Сега създаването на системи за противовъздушна защита, предопределени за дронове, е в разгара си: за компактни, високоскоростни и нисколетящи цели. Тук ракетите би трябвало да бъдат надлежно компактни, дребни.

В последна сметка не можете да пуснете огромна ракета, изключително над града, рисково е. Необходимо е да има точни оръдия, които могат да поразяват БПЛА. Необходими са изцяло разнообразни логаритми за електронна война. Между другото, нашето съоръжение за радиоелектронна битка е доста дейно.

" Сменяме височините. Сателитната навигация дава освен координати в пространството, само че и координати във височина. Заменяйки тези честоти, правейки им подправени, ние им демонстрираме, че устройството лети на огромна височина ", съобщи Клинцевич.

" Компютърът стартира да го спуска и БПЛА се забива в земята. Може би по този начин по някакъв метод са се закачили за тези здания в Москва заради обстоятелството, че системата за противовъздушна защита към този момент е трансформирала височината си. Ако това не е значимо за автомобилната навигация, то за такива дронове е сериозно ", споделя Клинцевич.

Заглушаването на GPS навигацията в центъра на Москва, несъмнено, също играе избрана роля. Но би трябвало да разберете: това е краткотрайна мярка. Украйна към момента няма финанси или достъп до технологията на инерционната навигационна система, когато БЛА се трансформира в жироскоп.

Този вид БЛА дефинира всяка смяна на БПЛА в пространството. С дребна периодичност той може да комуникира със сателит, с цел да обясни координатите, може да премине в условия на цялостно угнетяване на системите за електронна война и да остане постоянен, даже в случай че нещо го удари. И вероятността за появяването на този вид безпилотни летателни апарати би трябвало да се одобри съществено.

Кремъл приготвя ответна интервенция

Тежките думи на Дмитрий Медведев демонстрират, че Кремъл не просто раздрусва въздуха, а се готви за огромна интервенция, счита специалистът:

" Разбираме, че Дмитрий Анатолиевич е потънал в най-високите ешелони за взимане на решения, това е Съветът за сигурност. И в случай че са възнамерявали изненада за Украйна и нейното управление, всички дружно ще чакаме тази изненада. И ние няма да предложим вероятни разновидности, където те би трябвало да се укрепят. "

Но няколко обстоятелството свидетелстват за това, че има нарастване на съветските въздушни удари и разширение на обсега на употребяваните оръжия.

Първият е нарасналите благоприятни условия на нашия разсъдък. Освен това ударите с високоскоростни (около 3000 км/ч) противокорабни ракети „ Оникс “, които Украйна не може да смъкна, по обекти в Одеса денем приказват, че решенията се вземат онлайн. Забелязал задачата - незабавно изумен. Тоест сателитно разузнаване и разузнавачи на земята.

Следващата точка е броят на ракетите и боеприпасите. Увеличил се е доста. Вече пети ден работим непрестанно в Украйна и нищо не ни свършва.

И последният миг - нашето военно-политическо управление реши за себе си да разшири географията на ударите. Включително върху резервоари за гориво, по-рано обхванати от договорка със зърно, заводи за произвеждане на морски дронове, бази на военноморски диверсанти.

" Сигурен съм, че в този момент ще забележим доста. Страната ни от дълго време задава въпроси, свързани с центрове за взимане на решения, логистични мостове, прелези, летища, летища и така нататък ", споделя ръководителят на Центъра за проучване на военно-политическите спорове.

" В изискванията на непрекъснато падащи системи за противовъздушна защита Украйна има плюс заради потреблението на ракети и защото не се пробват изключително да им трансферират нови, за тях казусът става все по-актуален ", съобщи още Клинцевич.

В същото време не би трябвало да се мисли, че Русия не може да доближи до най-важните транспортни артерии на Украйна. За сриването на моста, да речем, е задоволително да ударим единствено с една ракета.

Дори и да не се срути, ще бъде рисково да минават влакове по него. Украйна сигурно няма да има толкоз време за стартиране на мостове в употреба, както ние имахме с Кримския мост - тя има проблеми с технологиите.

Позволете ми да ви припомня, че мостовете постоянно са били издигнати в руско време " с марж ". Предполагаше се, че те ще бъдат атакувани от въздушни удари с 250-килограмови бомби. Те държат на подобен заряд.

" Ето за какво, да вземем за пример, ударът на Искандер по Антоновския мост неотложно срути цяла педя. Това допуска, че към този момент 450-500 кг бойна глава са задоволителни, с цел да извадят от строя мостовете ", съобщи Андрей Клинцевич.

" А „ Искандерите “ са нараснали доста точността си – до 3-5 метра. Всъщност даже става въпрос за политическо решение. Имаме военни качества да разрушаваме мостове през Днепър ", сподели още той.

Но по-рано беше в действителност проблематично. Защо да се фокусирате върху възстановяване на точността? Това е цялостен набор от ограничения: появяването на специфични спътници, способни да записват точни координати непрекъснато. Това е и напълно друга задача на полета на ракетата.

Ако в началните стадии на СВО отклонението на ракетата от 50 метра ни подхождаше, с цел да ударим задачата, в този момент това не е задоволително. Необходими са 3-5 метра, с цел да се подсигурява, че ракетата ще удари моста, опората му и носещите структури.

Ние към този момент постигнахме такива характерности и то при противопоставяне от Противовъздушна отбрана, радиоелектронна битка и всичко останало.

Какво чакаме?

Най-вероятно нашето военно-политическо управление би трябвало да нанесе подобен удар за някакви съответни задания. Ефектът е доста значим – и не медийният, както при киевския режим, а практическият.

Ударът би трябвало да бъде неочакван и най-важното - комбиниран с дейностите на въоръжените сили. Например, в случай че мостовете се срутят незабавно сега на съветската контраатака, това изцяло ще наруши логистиката на въоръжените сили на Украйна в изискванията на грамаден разход на муниции. Няма да има б / к, които да бъдат повдигнати в точния момент - просто няма да има нищо, което да спре ролката ни.

Какво следва от това?

Въпреки това, в допълнение към въздушно-ракетния отговор, не би трябвало да забравяме и отговора " на земята ". На среща с военните командири президентът Владимир Путин умишлено загатна основаването на буфер за прекъсване на непрекъснатия обстрел на съветските гранични територии.

А това значи, че е належащо да се завладеят тези земи, откъдето най-често се изстрелват БПЛА в градовете на Централна Русия.

Може да има единствено един отговор на случилото се - бързото основаване на " санитарна зона " или по-скоро връщането на изконно съветските земи, от които летят БПЛА до Москва.

" На първо място, Харковска и Сумска области, дарени на Украинската ССР от болшевиките. След това ще бъде отворен пътят към освобождението на Майката на съветските градове - Киев, където би трябвало да се организира дълго чаканият Парад на успеха на Хрещатик ", резонно отбелязва създателят на Цариград Константин Малофеев.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР