Преустройването на родната къща на Адолф Хитлер ще продължи, както

...
Преустройването на родната къща на Адолф Хитлер ще продължи, както
Коментари Харесай

Преустройват родната къща на Хитлер

Преустройването на родната къща на Адолф Хитлер ще продължи, както е планувано, от 2 октомври, заяви австрийското министерство на вътрешните работи. Това се случи след излъчването на документален филм, в който бяха показани нови изказвания за желанията на починалия нацистки деспот.


След дългогодишни правни разногласия държавното управление реши да трансформира къщата в северния австрийски град Браунау, където Хитлер е роден през 1889 година, в полицейски сектор с център за образование по правата на индивида.

В устрема си да предотврати превръщането на постройката на границата с Германия в неонацистко светилище, през 2016 година държавното управление пое контрола над полуразрушената постройка.

Експроприацията постави завършек на горчива сага сред страната и някогашния притежател.

" Строителството (за преустройството на къщата) е планувано да стартира на 2 октомври 2023 година ", удостовери представител на вътрешното министерство пред Агенция Франс Прес.

" Всичко ще продължи, както е планувано ", добави той.

Но австрийският режисьор Гюнтер Швайгер, който би трябвало да пусне документален филм за къщата в края на август, съобщи, че проектите на министерството за бъдещото потребление на къщата " постоянно ще бъдат подозирани ", че са " в сходство с желанията на диктатора ".


Като доказателство Швайгер цитира откриването на публикация от локален вестник от 10 май 1939 година, в която се показва, че желанието на Хитлер е било родната му къща да бъде превърната в офиси за регионалните управляващи.

Превръщането на къщата в полицейски сектор би било еднакво на административното потребление, което диктаторът е предвиждал от самото начало, съобщи Швайгер на конференция и прикани държавното управление да премисли проектите си.

Понастоящем противоречивото преустрояване на ъгловата къща с повърхност 800 кв. м се прави оценка на към 20 млн. евро (21,76 млн. долара) и се чака да бъде приключено до 2025 година

Полицейският сектор би трябвало да стартира да действа до 2026 година

Въпреки че Хитлер прекарва единствено малко време в парцела, той продължава да притегля симпатизанти на нацистите от целия свят. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР