Преустановяват се плановият прием и плановите операции в София. Това

...
Преустановяват се плановият прием и плановите операции в София. Това
Коментари Харесай

Спират плановите операции в София заради КОВИД-19

Преустановяват се плановият банкет и плановите интервенции в София. Това става със заповед на Столичната РЗИ, която влиза в действие от 00 ч. на 12 януари, оповестиха от здравната ревизия. Изключение се прави за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, без значение от метода на родоразрешение, дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

Със същата заповед се не разрешават и визитите на външни лица и свижданията в болнични лечебни заведения на територията на столицата. Изключение вършат единствено свижданията на пациенти в терминален стадии. Забраната не се отнася за контролните органи при реализиране на контролната им активност.

52 случая на вирусния вид Омикрон са открити у нас през вчерашния ден, оповестиха от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Медици още веднъж приканиха хората да се имунизират. " Причината да сме на такова ниско равнище на имунизация е неналичието на съответна връзка и информация, в това число от здравните управляващи. Наблюдава се обаче смяна в метода с новото държавно управление и това е добре ", съобщи някогашният здравен министър доктор Мими Виткова в тв изявление. Ваксините също търпят рационализиране, това всички го признават, науката догонва епидемията, посочи тя. Д-р Виткова не има вяра, че ще достигнем 75% имунизация, с цел да отпадне зеленият документ, както съобщи министър-председателят Кирил Петков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР