Преустановяването на въоръжената конфронтация и предприемането на усилия за укрепване

...
Преустановяването на въоръжената конфронтация и предприемането на усилия за укрепване
Коментари Харесай

Радев: България е дълбоко загрижена от бързото развитие на напрежението в Близкия изток

Преустановяването на въоръжената борба и предприемането на старания за подсилване на мира в Близкия Изток са от основно значение освен за Държавата Израел и Палестина, а и за целия свят. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в телефонен диалог с президента на Държавата Израел Реувен Ривлин.

Разговорът се организира по самодейност на президента Ривлин и по време на него бяха разисквани ескалацията на напрежение в района на Близкия Изток през последните дни, при която починаха десетки хора. Президентът Ривлин акцентира, че Държавата Израел се стреми към деескалация на напрежението, само че държи на резистентност в мирния развой, тъй че да не бъдат поставяни под опасност животът и здравето на нито един жител.
България е надълбоко загрижена от бързото развиване на този спор и дадените човешки жертви, уточни президентът Румен Радев. Държавният глава съобщи също по този начин, че от нарастващ боен спор няма да завоюва никой. България високо цени другарството си с Държавата Израел, както и с Палестина, и в границите на своите благоприятни условия е подготвена да подкрепи напъните, за деескалация на напрежението, усмиряване на ситуацията и отбягване на нови човешки жертви, уточни още президентът Румен Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР