Преустановява се плановият прием и плановите операции в болниците на

...
Преустановява се плановият прием и плановите операции в болниците на
Коментари Харесай

Рекордната заболеваемост: Спират плановия прием и операции в Благоевградско

Преустановява се плановият банкет и плановите интервенции в лечебните заведения на територията на област Благоевград, оповестиха от здравната ревизия.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29745
Като изключение в заповедта са посочени действия, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези, диагностика и лекуване на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите, свързани с асистирана репродукция и ражданията, както и дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

Забраняват се и свижданията в лечебните заведения, с изключения, посочени в нея.

Въведените противоепидемични ограничения в региона влизат в действие от 13 януари, а срокът на деяние е до 26 януари. Причина е повишената заболеваемост.

Заболеваемостта в региона се усили фрапантно при започване на 2022 година, а през днешния ден от РЗИ-Благоевград регистрират заболяемост 1350 на 100 000 души население на 14-дневна база.

За миналото денонощие новорегистрираните случаи с COVID-19 са близо 600. През вчерашния ден на територията на региона са имунизирани повече от 1000 души.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29745  В УМБАЛ В УМБАЛ " Св. Георги " в Пловдив за година са сложени 7830 дози  Училищата в Непал затварят след внезапно повишение на новите случаи с ковид Училищата в Непал затварят след внезапно повишение на новите случаи с ковид  Данчо Пенчев разкри повече детайлности за скъсяването на карантината

Данчо Пенчев разкри повече детайлности за скъсяването на карантината
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР