Преустановява се плановият прием и операции в МБАЛ - Шумен,

...
Преустановява се плановият прием и операции в МБАЛ - Шумен,
Коментари Харесай

Преустановява се плановият прием и операции в МБАЛ - Шумен

Преустановява се плановият банкет и интервенции в МБАЛ - Шумен, взеха решение на съвещание през днешния ден членовете на Областния спешен щаб, съобщи Българска телеграфна агенция. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30176

Останалите решения на щаба са свързани с възстановяване и усилване на контрола на въведените противоепидемични ограничения, на предписаната наложителна карантина на контактни лица и сложени в изолираност заболели, освен от страна на РЗИ и ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен, само че и от кметовете на общини в региона. Решенията на Областния спешен щаб ще са в действие от 27 януари до 7 февруари, заяви на брифинг след съвещанието заместител регионалният шеф Сашо Евлогиев.

Той посочи, че прекратената планова активност в МБАЛ - Шумен няма да важи за диагностицирането и лекуването на пациенти с онкологични болести, за действия по асистирана репродукция и раждания, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

Директорът на МБАЛ-Шумен доктор Димитър Костов сподели, че прекъсването на плановия банкет в болничното заведение е за къс период и се вкарва поради това, че огромна част от личния състав на лечебното заведение е под карантина, а част от него са и заболели.

Рекордните 209 нови случаи на COVID-19 са доказани през миналото денонощие в Шуменско. Това е най-високата численост на новодиагностицирани с вируса от началото на пандемията в района, заяви на брифинга шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Пепа Калоянова.

Четиридесет и пет деца и младежи до 18 години са измежду новодиагностицираните с COVID-19, или към 20 % от общия брой на инфектираните за денонощие в Шуменско. " Към момента дейните случаи в района са 1218, от които 108 са на болнично лекуване, а под карантина са 1856 поданици на региона ", означи Калоянова.

Шуменска област продължава да изостава в имунизационния развой. Вчера са сложени единствено 107 дози ваксини против COVID-19. Намаление на приложените ваксини се следи и на седмична база. От 17 до 23 януари са сложени 2068 ваксини, а миналата седмица - 3545 броя. Със приключен имунизационен курс са 38 923 поданици на региона, или 22,60 % от популацията в Шуменско, добави Калоянова.

В община Шумен под карантина са 622 възпитаници, а в община Велики Преслав - 89. Общо 18 паралелки в двете общини са карантинирани, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Светлана Милева. Тя изрази убеденост, че всички възпитаници в Шуменско ще завършат безпроблемно първия образователен период, който завършва след дни. След това следва междусрочна почивка, епизоотичната конюнктура в образователните заведения би трябвало да се усъвършенства и безпроблемно и присъствено да стартира вторият период в учебните заведения в региона, сподели Милева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30176  Увеличават се случаите на наново заразяване с ковид в Кипър Увеличават се случаите на наново заразяване с ковид в Кипър  Остава присъственото образование в Пернишко, препоръчан е обаче вечерен час Остава присъственото образование в Пернишко, препоръчан е обаче вечерен час  Изпълнителният съвет на СЗО издигна кандидатурата на Тедрос Аданом Гебрейесус за втори мандат като общоприет шеф Изпълнителният съвет на СЗО издигна кандидатурата на Тедрос Аданом Гебрейесус за втори мандат като общоприет директор
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР