Преустановява се плановия прием и плановите операции в София със

...
Преустановява се плановия прием и плановите операции в София със
Коментари Харесай

Спират плановия прием и операции в София

Преустановява се плановия банкет и плановите интервенции в София със заповед на Столична районна здравна ревизия, която влиза в действие от 12 януари.

Изключение ще се прави за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и кафези, диагностиката и лекуването на пациенти с онкологични и онкохематологични болести, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

Със същата заповед се не разрешават и свижданията в лечебните заведения на територията столицата, като се изключи свижданията на пациенти в терминален стадии.

Забраната не се отнася за контролните органи при реализиране на контролната им активност.

Временните противоепидемични ограничения, избрани с актуалната заповед, ще бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка на територията на София-град.  

Цялата заповед можете за прочетете. 

По самодейност на шефа на Столичната РЗИ доктор Данчо Пенчев на следващия ден от 10:00 часа се привиква и работна среща във ВМА с шефовете на столичните лечебни заведения, шефа на Центъра за незабавна здравна помощ - София, основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев и шефът на Столичната здравноосигурителна каса Иванка Динева. На срещата ще се разисква организацията на работата по отношение на покачващата се заболеваемост от COVID-19 на територията на София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР