Преценката при кой да отиде третия мандат е на президента.

...
Преценката при кой да отиде третия мандат е на президента.
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: За три години ходим 6 пъти на избори. Време е за държавническо мислене и диалог между партиите 

" Преценката при кой да отиде третия мандат е на президента. Ние имаме подготвеност да го получим ". Това съобщи ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов в ефира на Нова телевизия. Той акцентира, че за разлика от първите два този мандат се връчва на парламентарна група, с цел да могат да се водят диалози и договаряния с всички политически партии, които се съставляват в даден парламент. " Ако бъде връчен на Българска социалистическа партия мандатът, нашият Национален съвет би трябвало да вземе своето решение с кого и по какъв начин да се водят диалози ", съобщи Гуцанов и добави, че персоналното му мнение е, че диалози би трябвало да се водят с всички партии. Според него щом за три години се върви 6 пъти на избори, значи би трябвало да се положат оптимални старания, държавническо мислене и разговор сред политическите партии с цел да се излезе от тази безумна обстановка. " Не виждам страната ни да просперира през този интервал. Има зацикляне и е време да се намерят общите пресечни точки сред политическите партии, тъй че да се излезе от тази рецесия ", сподели още социалистът.

Борислав Гуцанов разяснява, че в случай че мандатът бъде даден на Българска социалистическа партия незабавно ще бъде призован Националният съвет, което е въпрос на един два дни, които ще бъдат употребявани за диалози със синдикати, с неправителствени организации. " Считаме че тези диалози за третия мандат би трябвало да бъдат извършени с цялото общество. За да се разбере че има различен метод на мислене. Революцията стартира първо с мисленето и с говоренето и тогава се правят останалите дейности ", сподели още той.

Гуцанов изясни, че не би трябвало да се ползва едностранчивият метод който е бил употребен от ПП-БГ и ГЕРБ. " Всеки един би трябвало да надскочи и да потисне личното си его и да огледа кои са значимите задания за страната ни, за хората, за стопанската система ", разяснява той и акцентира, че всяко едно деяние в страната зависи от това дали има или няма настоящ парламент и постоянен кабинет. Председателят на ПГ на левицата напомни, че Европейски Съюз е отпуснал 11 милиарда евро на България, от които едвам 1,250 млрд, евро са усвоени. По думите му нищо не е направено да се усвоят останалите 10 милиарда, не е квалифицирано и нужното законодателство, с цел да бъдат усвоени част от тях. " По-големият въпрос е за какво за средствата за възобновяване от Covid рецесията се сложиха и други условия? Кой е водил тези договаряния? ", попита още Гуцанов. По думите му още веднъж би трябвало да има настоящо Народно заседание и настоящ кабинет с цел да бъдат усвоени тези средства, което важи и за Зелената договорка. " Може ли една Германия да си отваря мините и ТЕЦ-овете, а ние да ги затваряме. Това е неуместно! Може ли Полша да ги резервира, а ние да вършим всичко допустимо да бъде унищожена тази промишленост? Как да стане това нещо в случай че ние имаме 38 милиона мегаватчаса, които ни трябват на година - 16 са от атомната централа в Козлодуй, 17 са от ТЕЦ-овете? ", попита още той и уточни, че това е още една причина да работи Народното събрание и да се предоговорят тези условия.

Гуцанов акцентира, че лявото обединяване за Българска социалистическа партия е от изключителна значимост, тъй като в последните 10 години сме станали очевидци на много роене в лявото пространство. " Това което за нас е значимо е на 26-ти, в петък, да подпишем този думент сред левите празненство. Трябва най-сетне да се затвори тази рана вътре в Българска социалистическа партия и да се види един ляв, единен фронт ", безапелационен бе социалистът и акцентира, че не би трябвало да се затварят фронтове, а да се градят мостове. Той изрази оптимизъм, че това ще стане и в петък в Стара Загора и на Бузлуджа, където предварителните поръчки за наличие на 27-ми са с 30 % повече по отношение на предходната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР