Прецедент - за първи път се гласува на различни пленуми

...
Прецедент - за първи път се гласува на различни пленуми
Коментари Харесай

БСП пред тежък избор днес - Сергей или Елена ще води евролистата

Прецедент - за първи път се гласоподава на разнообразни пленуми за първия и за останалите в листата

Пред тежък избор ще застане Българска социалистическа партия през днешния ден. Националният съвет би трябвало да реши дали лидер на евролистата да е Сергей Станишев, или Елена Йончева.

Президентът на

ПЕС е номиниран

от над 87% от

конференциите

по места,

като множеството са го излъчили за лидер или са го класирали първи по брой номинации. Веднага след него се подрежда Йончева, която е предпочетена от лидерката Корнелия Нинова.

Станишев е неоспорим любимец на главните партийни организации. На общинските конференции обаче емисарите на “Позитано ” 20 се пробват да извърнат вота на структурите в интерес на Йончева, описват червени от доста райони.

Депутатите, които Нинова изкара от Народното събрание, са пратени да обикалят из страната и да изясняват, че експремиерът няма място в евролистата.

В доста общини социалистите не желаят да вземат страна в борбата на лагерите в Българска социалистическа партия и затовa

изобщо не

излъчват лидер

Станишев бе повдигнат за подобен в столичните региони “Възраждане ”, “Красно село ”, “Връбница ”, “Триадица ”, както и в Лом, Варна, Кърджали, Плевен, Пловдив, в областите Монтана, Шумен, Кюстендил, Перник, Видин.

В град Шумен и в Казанлък обаче Йончева има повече номинации от някогашния си другар. За лидер са я издигнали и в столичния регион “Оборище ”, в който членува и самата Нинова. Според източници от “Позитано ” 20 управлението ще направи всичко допустимо да обърне вота в нейна изгода на последните конференции, които заседаваха през вчерашния ден или се събират през днешния ден.

Гласуването на пленума през днешния ден най-вероятно ще е скрито. Заради напрежението сред лагерите към този момент потеглиха клюки, че апаратът на Нинова създава знаци за бюлетините, с цел да се управлява вотът.

Плановете на управлението са Станишев освен да не е лидер, само че и да не е в първата тройка в листата, разкриха осведомени. Според тях

първа ще е

Йончева, която

ще влезе от

гражданската

квота,

втора ще е зам.-шефката на Българска социалистическа партия Деница Златева, третото място ще е за съдружните сътрудници и се чака те да предлагат Петър Курумбашев. И чак четвърти вероятно се планува да е Станишев. Цялата листа обаче ще бъде попълвана на идващ пленум, което е казус, защото до момента за евроизбори всичко е обсъждано в комплект.

С изненадващо доста номинации на челните места се класира депутатът Румен Гечев. Издигнати са още проф. Иво Христов, Антон Кутев, Валери Жаблянов, Александър Корнезов, Петър Курумбашев, Момчил Неков, Боян Чуков, Петър Витанов, Димитър Данчев.

Червени структури желаят депутатите им да се върнат в Народното събрание

Депутатите на Българска социалистическа партия да се върнат в Народното събрание. С този апел излизат доста от алените структури. Повечето от тях даже са записали настояването си в протоколите от конференциите, на които бяха правени номинации за евролистата.

Очаква се тематиката да бъде сложена още веднъж на пленума през днешния ден. В петък лидерката Корнелия Нинова бе безапелационна, че няма да се върнат на работа, макар предизвестието на шефа на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ, че в случай че Българска социалистическа партия не влязат в Народното събрание, няма да имат зам.-председател от ЦИК.

Междувременно ЦИК разгласи за определен за народен представител Георги Вергиев. Той влиза от Пазарджик на мястото на Славчо Велков, който напусна Народното събрание. Като причина някогашният червен народен представител уточни здравословното си положение и отхвърли да има проблеми с управлението на Българска социалистическа партия.

Бурни пристрастености белязаха градската конференция на Българска социалистическа партия в Пловдив през вчерашния ден, която би трябвало да утвърди номинациите за евродепутати. Бившият градски водач Захари Георгиев изиска промяната на сегашния ръководител Красимир Трифонов, тъй като организацията била на самотек.

Областният началник на социалистите Георги Гергов отбрани Трифонов и заплаши да подаде и своята оставка, в случай че бъде заменен градският водач.

При гласуването 60 делегати бяха “за ” оставката на Трифонов, 68 - “против ”, а 4-има се въздържаха. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР