Прецедент по случая със задържаните нападатели на Роженския манастир –

...
Прецедент по случая със задържаните нападатели на Роженския манастир –
Коментари Харесай

Никой съдия не пожела да разглежда делото за Роженския манастир

Прецедент по случая със арестуваните нападатели на Роженския манастир – всички съдии от Сандански си направиха отказ по делото.

Съдия Росица Калугерова е една от отказалите се съдии от делото „ Рожен”. По думите ѝ се познава с един от упрекнатите – юрист Стефан Матеев и се тормози да не остане усещане, че е пристрастна. Същия е претекстът и на останалите ѝ шестима сътрудници. Сега Върховен касационен съд би трябвало да изпрати делото в различен съд.

„ Ако гледаме официално на нещата, след приключването на този период те би трябвало да бъдат освободени. За пръв път ни се случва по този начин в петък, в края на работното време, да следват 3 почивни дни. Но подобен е живота, случва се”, разяснява Росица Калугерова, ръководител на Районен съд-Сандански.

В ареста са двама малолетни и двама възрастни – един от които е настоящ юрист и кандидат-кмет от близкото минало.

„ При осъщественото претършуване в дома му е открит газов револвер, който е бил модифициран в боен”, съобщи Весела Стоилова, представител на ОП- Благоевград.

Според органите на реда, в Роженския манастир е търсено богатство. „ Една от легендите гласи, че в Роженския манастир е бил прикрит част от откупа за мис Стоун, взет от четниците на Яне Сандански и Христо Чернопеев”, добави Стоилова.

През 1901г. от американците са поискани 25 000 турски лири. С част от парите са закупени 7500 пушки за Илинденското въстание. Останалите жълцити са скрити в манастира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР