Прецедент е да няма кандидати за председател на ЦИК. Големият

...
Прецедент е да няма кандидати за председател на ЦИК. Големият
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: ИТН е големият длъжник за липсата на председател на ЦИК

Прецедент е да няма претенденти за ръководител на ЦИК. Големият дебитор за това е " ИТН ", които са втора политическа мощ в Народното събрание, а не направиха своя номинация за поста ". Това мнение изрече пред БНР политологът и академични учител по политически връзки доцент Иво Инджов, в коментар на решението на ГЕРБ да отдръпна своя претендент за председателското място.

" Не може все да връщаш топката в полето, без да играеш с нея, откакто си втора парламентарна мощ ", разяснява още той държанието на Има Такъв Народ.

По думите му не е ясно за какво и Българска социалистическа партия не е излъчила собствен претендент за ръководител на ЦИК:

" Сред партиите има известни изчисления, че е по-добре да нямат председател на Централната изборна комисия при новите правила, по които ще бъде извършен предварителният избор през юли ", счита той.

Според доцент Инджов президентът Румен Радев би трябвало да работи доста бързо и изрази очакване някоя от другите партии да предложи претендент за ръководител на ЦИК.

" ЦИК не би трябвало да бъде натоварвана с огромни упования. Тя не печели изборите. Тя може да утежни изборният развой и да сътвори неприятна организация, само че не би трябвало да има огромно фокусиране върху ролята на комисията ", изясни политологът.

В предаването " 12+4 "  доц. Иво Инджов коментира решението на държавното управление в останка да намали бюджетната дотация на БНР с 388 000 лв.:

" Много бързо след изборите би трябвало да се създадат няколко медийни промени. Една от тях е доста по-пълно и транспарантно финансиране на публичните медии, с цел да няма опция ръководещото болшинство, без значение кое е то, посредством бюджета да извива ръцете на по-критичните към властта медии ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР