Претоварена лодка, превозваща десетки пътници, предимно деца на възраст от

...
Претоварена лодка, превозваща десетки пътници, предимно деца на възраст от
Коментари Харесай

29 души загинаха в катастрофа с лодка в Нигерия


Претоварена лодка, пренасяща десетки пасажери, най-вече деца на възраст от 8 до 15 години, се прекатурна късно във вторник в северозападния щат Кано в Нигерия , заяви представител на избавителната работа.

" Извадихме 29 тела... и спасихме седем пасажери. Търсенето на останалите 13 тела продължава " , сподели Самину Абдулахи - представител на противопожарната работа на щата Кано, пред Агенция Франс Прес.

Абдулахи сподели, че лодката е „ предопределена да транспортира 12 възрастни, само че шкиперът е събрал толкоз доста деца на борда “. Трагичните произшествия с лодки са постоянно срещани по водните пътища на Нигерия, най-много заради претъпканост, неприятно време и липса на поддръжка.

Децата от село Бадау в щата Кано са били на път за религиозна гала в Багвай - град от другата страна на реката. Миналия месец седем девойки на възраст сред 10 и 12 години се удавиха в прилежащия щат Джигава , откакто лодката им се прекатурна.

През юни 13 души починаха в щата Сокото, когато се прекатурна лодка, пренасяща посетители на женитба.

Един от най-тежките регистрирани произшествия беше през май, когато над 150 души изчезнаха, откакто дървената им лодка се счупи и потъна по река Нигер. Националният орган по вътрешните водни пътища забрани нощното корабоплаване в региона, само че рестриктивните мерки постоянно биват нарушавани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР