Претенцията на САЩ за лидерство в Азиатско-тихоокеанския регион е неоснователна,

...
Претенцията на САЩ за лидерство в Азиатско-тихоокеанския регион е неоснователна,
Коментари Харесай

Global Times: САЩ губят способността си да се изявяват като лидер

Претенцията на Съединени американски щати за водачество в Азиатско-тихоокеанския район е неоснователна, написа китайският Global Times.

„ Вашингтон би трябвало да разбере, че множеството страни в Азиатско-тихоокеанския район не желаят борба като Студената война и не желаят да виждат спорове сред огромните сили. Желанието на Съединени американски щати да станат районен водач е самозалъгване “, се споделя в материала, преведен от РИА Новости.

Авторите на публикацията напомнят по какъв начин американският дипломат в Китай Никълъс Бърнс сподели по-рано, че Пекин би трябвало да признае водачеството на Вашингтон в Азия. Думите му обаче са извънредно американоцентрични, защото се основават само на гледната точка на Белия дом, пренебрегвайки мнението на други страни от Азиатско-тихоокеанския район, се споделя в публикацията.

Съединените щати постоянно са имали стратегически неверни калкулации: те имат вяра, че КНР желае да ги изтласка от района, само че Китай освен признава наличието на Съединените щати, само че също по този начин се стреми към спокойно взаимно битие и печелившо съдействие, учредено на взаимно почитание, означават създателите, добавяйки, че Пекин просто отхвърля да бъде управителен от някой различен.

„ В предишното Съединени американски щати можеха решително да се намесят в делата на всеки район и да употребяват мощ или насила, с цел да запазят водачеството. Но в този момент те от ден на ден губят способността си да играят такава роля “, сподели Джан Тенгджун, заместник-директор на отдела за азиатско-тихоокеански проучвания на Китайския институт за интернационалните проучвания.

По-рано Китай към този момент съобщи, че опитите на Съединени американски щати да решат всички свои проблеми благодарение на военна мощ са неразумни и не водят до нищо положително. Сравняват ги с " великански чук ", за който има единствено един метод за разрешаване на проблеми и спорове – като забиване на пирони, т.е. потребление на военна мощ.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР