Претендентите да станат премиер на Великобритания не трябва да опростяват

...
Претендентите да станат премиер на Великобритания не трябва да опростяват
Коментари Харесай

Ирландия предупреди претендентите за британски премиер да не опростяват проблемите около Брекзит

Претендентите да станат министър председател на Англия не би трябвало да " опростяват " проблемите, които Брекзит съставлява за ирландската граница, като оферират опростени решения. За това настоя ирландският външен министър Саймън Ковни, представен от " Ройтерс ".

Кандидатите, които се пробват да наследят Тереза Мей, настояха, че ще се опитат да предоговорят съглашението за бракоразвод на Обединеното кралство с Европейския съюз.

По-специално те упорстват за промени в ирландския " защитен механизъм " - гаранция за обезпечаване на неспособност за връщане на масираните гранични инспекции сред Ирландия, която е член на Европейски Съюз, и Северна Ирландия, която е част от Англия.

Водещият претендент Борис Джонсън съобщи, че въпросът за границата може да бъде решен по време на преходния интервал, до момента в който Англия урежда бъдещите връзки с Европейски Съюз - предложение, отхвърлено от Дъблин, - до момента в който другият претендент Джереми Хънт повтори още веднъж тази седмица, че неуточнена технология може да резервира понастоящем отворената границата и в бъдеще.

" Много внимавам да не се въвличам в конкуренцията за водачество във Англия, което би било неверно... Ала считам, че е значимо това, което се показва като обстоятелства в дебатите, които сме чували до момента, да бъдат фактически тествани и оспорени ", разяснява Ковни за в. Irish Times.

" Смятам, че част от реториката, която чухме в подтекста на дебатите за водачество във Англия, просто не се основава на действителността - споделям го с почитание - тези въпроси не могат да бъдат опростени в елементарни решения, като да вземем за пример че технологиите ще дават всички отговори. Трябва да почитаме английската политическа система, само че имаме отговорността да подсигуряваме, че мненията във връзка с Ирландия и позицията на Ирландия за Брекзит се основава на обстоятелства ", акцентира ирландският първи посланик.

От своя страна ирландският финансов министър посочи, че е обезпокоен от изказванията, направени в политическия спор във Англия, където компромисите, които идват с излизането от Европейски Съюз, към момента не са обсъждани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР