Претендентът за президентския пост в БФС Любослав Пенев даде интервю

...
Претендентът за президентския пост в БФС Любослав Пенев даде интервю
Коментари Харесай

Любо Пенев: Бих поканил с мен още Бербатов, Балъков, Стилиян...

Претендентът за президентския пост в БФС Любослав Пенев даде изявление в предаването „ 120 минути” по БТВ. В него той удостовери, че се кандидатира за президентския пост на централата ни.

„ Аз ще кажа много неща, тук съм с цел да се кандидатирам за президент на БФС. Отсъствах известно време. Чета, проверявам пресата и е време да се покажа. Ще стане публична по документи, когато се разгласи датата за конгреса. Дано да има указател.”

„ Абсолютно позитивно надъхан съм. Не приказвам за възмездие и вендета. Аз тогава не атакувах никото преди 3 години. Трябваше да се защитя.”

„ Искам още веднъж България да се гордее с националния и клубен футбол. Искам да сме покрай крласиране и да се класираме. Кулбовете да играят в Лига Европа и Шампионска лига. Да са цялостни стадионите.”

„ Нищо персонално – време е за съществена смяна. 12 гтодини плюс 2 – този модел не е печеливш. Не имам предвид никого. Визирам шапката на българския футбол БФС. Много неща друго би направил. В ДЮШ – друга методика. Нашите национални тимове се показват надалеч от това, което имат като качества.”

„ Лудогорец не е задоволителен. Няма да давам жокери с кои хора ще работя. Но те ще са готови. Ще има огромни промени. Въ футбола би трябвало да има хора с пари. Това е наложително. Няма съответни персони и съответно лоби. Предполагам, че няколко тима ще ме повдигнат, освен един.”

„ Не знам от кого ще получа поддръжка и кой не. Всеки клуб има един глас. Който желае смяна, да ме поддържа. Много клубове ще ме поддържат. Тук съм, в България съм, демонстрирам се.”

„ Не единствено Бербатов бих поканил, Стилян Петров, Краси Балъков. Това са прелестни футболисти, които са представяли България в чужбина. Защо не. Въпрос на диалог. Аз съм играл в Испания, организирах избрани срещи. Искам да приложа тези модели. Основно предписание там е да се съблюдават разпоредбите. Силни, слаби – всичко се съблюдава. Правила...Аз ще трансформира нещата.”

„ Имаш ФИФА, имаш УЕФА – те са като наставления. Идва конгресът и в този момент им раздават топки отпреди 20 години и плашат хората, че като пристигна Любо – всички си заминавате. Да, някои ще си заминат, само че тези, които са готови, ще работят за идеята.”

„ Ние сме в Европа, стартира нашето председателство. Аз съм в положителни връзки с безусловно всички. Нормално взаимоотношения. Не е невероятно да потърся Ицо Стоичков. Не знам какви задължения има. Около 15-и се сподели, че ще има оповестена дата за конгреса. Ако е по-далечна дата, ще имам повече време за подготовка”, показа Пенев в първата част от изявлението си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР